EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Aktuális

Göncz Kinga alapítványát vizsgálta az OLAF

Hiába próbálta a Simicska-féle Index Matolcsy György jegybankelnökhöz kötni a legutóbbi OLAF-botrányt, a Magyar Idők már korábban rámutatott: valójában a Gyurcsány-kormány külügyminisztere, Göncz Kinga alapította Pillar Alapítvány volt részes a két nonprofit kutatóközpont egyikében, amelyeknél bűncselekményre utaló tényállásokat fedett fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF).

MTI Fotó: Marjai János

A Pillar Európa Nonprofit Kft. – amelynek 2008 decemberétől 2016 szeptemberéig tagja volt Göncz alapítványa – és a BME Infokom Kft. (mai nevén Infokom-Innnovátor Nonprofit Kft.) egy 2015-ben indított OLAF-vizsgálat szerint csak azért hozott létre regionális irodákat, hogy a gazdasági operatív program keretében kiírt kutatási-fejlesztési pályázaton részt vehessenek, de valójában az Etyekre, Bicskére és Tétre bejelentett tizenhárom munkavállalójuk a budapesti irodában dolgozott. Az OLAF szerint három személy és nagyjából két tucat szervezet érintett az ügyben, az OLAF-ajánlás szerint a két cégnek mintegy 12,5 milliárd forintot kellene visszafizetnie a szabálytalanságok és a csalás gyanúja miatt.


Az OLAF ajánlást tett a Legfőbb Ügyészségnek is, ennek alapján a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya 9,7 milliárd forint értékű, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást állapított meg.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Barátoknál, Rómában – képek

  Orbán Viktor: Barátoknál, Rómában – képek

  Giorgia Meloni, a Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek) párt elnöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mondott szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen Rómában.

 • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

  Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

  Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

 • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

  Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

  Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.