EUR: 322,60 Ft
CHF: 282,75 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Gyanús csomag miatt ürítették ki a Liszt Ferenc repülőteret

Az Origo egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét, hogy szerdán reggel nem sokkal 7 óra után egy gyanús csomag miatt részlegesen kiürítették a ferihegyi repülőtér 2B terminálját.

Nagyjából egy órán keresztül kellett a terminálon kívül várakoznia az utasoknak, ugyanis ennyi időre volt szükség, hogy biztosan megállapítsák, semmilyen fenyegetést nem jelent az elhagyott poggyász. Azt, hogy mit volt a Liszt Ferenc repülőtér 2 B termináljában talált csomagban, azt nem tudni, ám Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az Origonak megerősítette hogy reggel 7 és 8 óra között egy elhagyott poggyász miatt 10-15 percre részlegesen kiürítették a repteret. A tűzszerészek keresőkutyával átvizsgálták a csomagot, amiben semmi gyanúsat nem találtak.


Mindössze annyi történt, hogy valaki elveszítette, ill. ottfelejtette a poggyászát. Ahogy az igazgató fogalmazott, ilyenkor, a fő utazási szezonban az ilyen esetek naponta többször is előfordulhatnak, ezért arra kérik az utazóközönséget, hogy egy percre se hagyják felügyelet nélkül a csomagjaikat – írja a lap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.