2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Gyanús csomag miatt ürítették ki a Liszt Ferenc repülőteret

Az Origo egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét, hogy szerdán reggel nem sokkal 7 óra után egy gyanús csomag miatt részlegesen kiürítették a ferihegyi repülőtér 2B terminálját.

Nagyjából egy órán keresztül kellett a terminálon kívül várakoznia az utasoknak, ugyanis ennyi időre volt szükség, hogy biztosan megállapítsák, semmilyen fenyegetést nem jelent az elhagyott poggyász. Azt, hogy mit volt a Liszt Ferenc repülőtér 2 B termináljában talált csomagban, azt nem tudni, ám Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az Origonak megerősítette hogy reggel 7 és 8 óra között egy elhagyott poggyász miatt 10-15 percre részlegesen kiürítették a repteret. A tűzszerészek keresőkutyával átvizsgálták a csomagot, amiben semmi gyanúsat nem találtak.


Mindössze annyi történt, hogy valaki elveszítette, ill. ottfelejtette a poggyászát. Ahogy az igazgató fogalmazott, ilyenkor, a fő utazási szezonban az ilyen esetek naponta többször is előfordulhatnak, ezért arra kérik az utazóközönséget, hogy egy percre se hagyják felügyelet nélkül a csomagjaikat – írja a lap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.