EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Gyermekeik szeme láttára szúrta le párját Mária

Három gyermekük szeme láttára szúrta halálra élettársát kedd éjszaka kőbányai lakásukban a 34 éves K. Mária. Az asszony beismerte tettét, most szabadlábon védekezhet. A férfi állítólag ittasan veszekedett élettársával, majd rátámadt és fojtogatni kezdte.

Tegnap a Maláta utcában, a tragédia helyszínén K. Mária szoba-konyhás lakása előtt már semmi nem utalt a tragédiára. A kertben focilabda, roller, bicikli hevert, de hiába kopogtunk, senki nem nyitott ajtót. Az egyik szomszéd elárulta: eddig ő vigyázott a három kisgyerekre, épp most engedte be őket az édesanyjukhoz.


– Nagyon megviselt, ami történt, nem szeretnék nyilatkozni – mondta sírva lapunknak K. Mária. Azonban egy másik szomszéd beszédesebb volt. Mint mondta, A. Attila hétfő éjjel borozgatott, majd veszekedni kezdett élettársával.

– Attila alkalmi munkákból élt, élettársa, Marika pedig a gyerekekre vigyázott. Már többször kihívták miattuk a rendőrséget, de mindig ugyanott folytatták – állította a szomszéd. – Úgy tudom, ezúttal Attila rátámadt Marikára, fojtogatta, ő pedig az életét védve kést ragadott és szúrt. A tragédia szemtanúja volt a három kisgyerek, a 12 éves Attika, hatéves húga, Titi és hároméves kisöccse, Krisztofer. A szomszéd szerint a kicsik még fel sem fogták, mi történt, nem is sejtik, hogy az apjuk soha többé nem jön haza.


A legnagyobb gyerek, a 18 éves Patrícia éjfél után ért haza a munkából, akkor szembesült a történtekkel. Ő riasztotta a mentőket, de az édesapja életét már nem tudták megmenteni. K. Máriát mintaanyaként jellemezték a szomszédok, aki odaadóan gondozta a gyerekeit.

– A rendőrség előállította az asszonyt, akit – miután beismerő vallomást tett – kihallgatása után szabadlábra helyeztek, mivel nem álltak fenn az előzetes letartóztatás törvényi feltételei – mondta a Lokálnak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kérdésünkre elmondta, a férfi ellen korábban nem volt büntetőeljárás.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.