EUR: 323,79 Ft
CHF: 284,91 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Gyurcsányék munkanélkülivé tették vagy megalázó bérekért dolgoztatták a magyarokat

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc és kormánya munkanélkülivé tett több százezer embert és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, a cafeteriát érintő “megszorító intézkedés” havi több ezer forintot vesz ki a munkavállalók zsebéből.


A Fidesz reagálásában azt írta, “Gyurcsányék hazudoznak”, a cafeteria összege nem változik, hiszen azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók. Az a cél, hogy a munkavállalók munkájukért tisztességes bért kapjanak és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét – olvasható a közleményben.

A szocialisták kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy segítését célzó költségvetési módosító csomagját.


A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták leépítették a betegellátást, 600 milliárdot vontak ki az ágazatból, egymás után zárták be és adósították el a kórházakat és egészségügyi dolgozók ezreit küldték el vagy megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP – írták – 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, több mint 500 milliárdos vidéki kórházfejlesztést hajtott végre, és elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját.

Az elmúlt két évben 207 ezer forinttal emeltük a szakorvosok bérét, emellett 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emeljük az egészségügyi szakdolgozók bérét – sorolta a kormánypárt, hozzátéve, hogy 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint jó, működőképes a négyszintű – az intézményekből, a tankerületi központokból, a Klebelsberg Központból és a minisztériumból álló – állami intézményfenntartói modell az oktatás területén – mondta az oktatásért felelős államtitkár a II.

  • Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is – írja a 888.