EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Gyurcsányék munkanélkülivé tették vagy megalázó bérekért dolgoztatták a magyarokat

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc és kormánya munkanélkülivé tett több százezer embert és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, a cafeteriát érintő “megszorító intézkedés” havi több ezer forintot vesz ki a munkavállalók zsebéből.


A Fidesz reagálásában azt írta, “Gyurcsányék hazudoznak”, a cafeteria összege nem változik, hiszen azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók. Az a cél, hogy a munkavállalók munkájukért tisztességes bért kapjanak és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét – olvasható a közleményben.

A szocialisták kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy segítését célzó költségvetési módosító csomagját.


A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták leépítették a betegellátást, 600 milliárdot vontak ki az ágazatból, egymás után zárták be és adósították el a kórházakat és egészségügyi dolgozók ezreit küldték el vagy megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP – írták – 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, több mint 500 milliárdos vidéki kórházfejlesztést hajtott végre, és elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját.

Az elmúlt két évben 207 ezer forinttal emeltük a szakorvosok bérét, emellett 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emeljük az egészségügyi szakdolgozók bérét – sorolta a kormánypárt, hozzátéve, hogy 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.