EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Ózd

Hagyományt őriznek

Kissikátorban sok helybeli érdeklődik a népzene iránt, a szomszédos Domaháza pedig néptáncosai és citerazenekara által vált országos hírűvé. Megszervezték hát a Kissikátori Harmonika és Népdalkört, és évente több környékbeli település rendezvényére kapnak meghívást. A nevükben is szereplő harmonikán Molnár Tibor önkormányzati képviselő játszik, de tagja a csapatnak Kocsik László Csaba polgármester is. Repertoárjukban főként gömöri és barkó népdalok szerepelnek.

Fotó: Lokál
Képalá: harmonika

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.