2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XV.kerület

Hajléktalanok költöztek a sportpályához

A Törökszegfű téren van egy aszfaltozott sportpálya két kapuval, kosárpalánkkal, amelyeket padok vesznek körbe. Ezekre a padokra mintegy két hónapja hajléktalanok költöztek.

A kerület vezetése nem tesz semmit, pedig a hajléktalanok egész nap ott vannak. Ott alszanak éjjel, ott fekszenek reggel, amikor a környék lakói a gyerekeket viszik óvodába vagy iskolába. Sőt erre a sportpályára gyerekek járnak folyamatosan, akik úgy játszanak – már ha oda mernek menni, most már egyre ritkábban –, hogy tőlük néhány méterre fekszenek vagy éppen részegen ordítoznak, isznak, szemetelnek és alkalomadtán ott is végzik a dolgukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.