2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Kecskemét

Hajléktalanoknak főzött a Gondi házaspár

Gondi Endre és felesége hetedik alkalommal főzött a rászorulóknak a Népkonyha udvarán. Hoztak húsz kiló csirkecombot, egy hatalmas bográcsot, főztek és sütöttek, majd a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve kétfogásos ebéddel vendégelték meg a száz rendszeres ellátottat.

– Krisztus követői vagyunk, alapelvünk, hogy „jónak lenni jó”, minden embertársunkat szeretjük. Mindenkinek kívánom ezt az érzést, amit átélünk, amikor főzhetünk és adhatunk hajléktalan testvéreinknek. Nagy szeretettel, alázattal, szelídséggel tesszük, és nagy hálával tartozunk Rigóné Kiss Éva intézményvezetőnek és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, hogy lehetővé teszik számunkra, hogy itt főzzünk – mondta Gondi Endre, aki feleségével már hetedik éve főz a nyár közepén száz hajléktalan számára bográcsos ebédet.


Gondi Endre és felesége csirkepörköltet főzött a rászorulóknak

Az esemény helyszíne minden alkalommal a Máltai Szeretetszolgálat Hoffman János utcai intézménye, segítőik pedig az intézmény munkatársai. A 20 kilogramm csirkecombból készült pörkölt mellé nemcsak köret került, hanem meggyes-mákos omlós sütemény is, melyet Gondi úr felesége sütött. Emellett pedig adott a Máltai Szeretetszolgálat napi ebédje is, így biztos, hogy senki nem maradt éhen szerdán a Hoffmann utcában. Ez a nap persze nem csupán a jóllakásról szól, Gondi Endre és felesége beszélget a vendégekkel, hiszen nemcsak az éhes bendőjük, de a szeretettel teli szívük is érdekli őket.

Gondi úr és felesége máskor is aktív és segítőkész. Amellett, hogy rendszeresen adományoznak, hét éve Molnár Ferenccel, a RÉV intézményvezetőjével létrehozták a Katolikus Karitásznál a Szent Erzsébet Ebédet. Erre minden év novemberében kerül sor, és a rászoruló családokat és a hajléktalanokat látják vendégül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.