EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Kecskemét

Hajléktalanoknak főzött a Gondi házaspár

Gondi Endre és felesége hetedik alkalommal főzött a rászorulóknak a Népkonyha udvarán. Hoztak húsz kiló csirkecombot, egy hatalmas bográcsot, főztek és sütöttek, majd a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve kétfogásos ebéddel vendégelték meg a száz rendszeres ellátottat.

– Krisztus követői vagyunk, alapelvünk, hogy „jónak lenni jó”, minden embertársunkat szeretjük. Mindenkinek kívánom ezt az érzést, amit átélünk, amikor főzhetünk és adhatunk hajléktalan testvéreinknek. Nagy szeretettel, alázattal, szelídséggel tesszük, és nagy hálával tartozunk Rigóné Kiss Éva intézményvezetőnek és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, hogy lehetővé teszik számunkra, hogy itt főzzünk – mondta Gondi Endre, aki feleségével már hetedik éve főz a nyár közepén száz hajléktalan számára bográcsos ebédet.


Gondi Endre és felesége csirkepörköltet főzött a rászorulóknak

Az esemény helyszíne minden alkalommal a Máltai Szeretetszolgálat Hoffman János utcai intézménye, segítőik pedig az intézmény munkatársai. A 20 kilogramm csirkecombból készült pörkölt mellé nemcsak köret került, hanem meggyes-mákos omlós sütemény is, melyet Gondi úr felesége sütött. Emellett pedig adott a Máltai Szeretetszolgálat napi ebédje is, így biztos, hogy senki nem maradt éhen szerdán a Hoffmann utcában. Ez a nap persze nem csupán a jóllakásról szól, Gondi Endre és felesége beszélget a vendégekkel, hiszen nemcsak az éhes bendőjük, de a szeretettel teli szívük is érdekli őket.

Gondi úr és felesége máskor is aktív és segítőkész. Amellett, hogy rendszeresen adományoznak, hét éve Molnár Ferenccel, a RÉV intézményvezetőjével létrehozták a Katolikus Karitásznál a Szent Erzsébet Ebédet. Erre minden év novemberében kerül sor, és a rászoruló családokat és a hajléktalanokat látják vendégül.

Kapcsolódó Cikkek