EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Hamarosan épül a hatvani sportcsarnok

Új lendületet kaphat Heves megye kézilabdasportja, téli sportjai és turizmusa. Hatvanban új kézilabdacsarnok, jégcsarnok és prémium szálloda épül. A sportlétesítmények látványtervét elsőként a Lokál mutatja meg. Horváth Richárd polgármester, aki évek óta küzd a beruházásokért, azt ígéri: az egész megye sportéletét szolgálják majd az új létesítmények. 

Évek óta zajlanak a hatvani sport- és rendezvénycsarnok előkészítő munkálatai. A tervek szerint 2019-re valósulhat meg a csarnok, ezer férőhelyes lelátóval, a szabványoknak megfelelő pályával és a legkorszerűbb kiszolgáló helyiségekkel, öltözőkkel. Itt az összes teremsport művelői helyet kapnak, de a létesítmény egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Horváth Richárd hatvani polgármester elmondta: a hatvani kézilabdások mellett más helyi sportegyesületek és a civil szervezetek is használják majd az új sportcsarnokot, így a helyi sport- és civil élet is tovább fejlődhet Hatvanban. Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott: az új kézilabdacsarnok alapvetően megváltoztatja a klub életét, valamint jelentős előrelépést hoz a szakmai munkában is. Ezzel pedig a megye is gazdagodik, hiszen egy újabb sportlétesítménnyel bővül térségünk.


A 2019-ben megépülő hatvani sportcsarnok látványterve

A komplexum több mint kétmilliárd forintból épül meg. A város központi részére tervezett létesítményt a kormány csaknem másfél milliárd forinttal támogatja. A pénz pedig két ütemben érkezik a beruházáshoz: idén a nagyobbik része, egymilliárd forint, jövőre pedig a többi. Mindennek elosztásáról Horváth Richárd polgármester egyeztetett Pogácsás Tiborral és Banai Péter Benővel. Az önkormányzati államtitkárral és az államháztartásért felelős államtitkárral a hatvani polgármester azután tárgyalt személyesen és írásban is, miután márciusban Orbán Viktor miniszterelnökkel négyszemközti megbeszélésen egyeztek meg a kormányzati támogatásról.

Ilyen lesz a belső tér

A polgármester a részletekről elmondta: a 2,2 milliárdba kerülő sportcsarnok költségeihez – hosszas tárgyalások és utánajárás eredményeként – mintegy 900 millió forintnyi tao-támogatást sikerült összegyűjtenie a városban is működő vállalkozásoktól. Ehhez társult volna több mint 340 milliós önerős hitel, amit a mostani kormánydöntés „kiváltott”, s az állam biztosítja a fennmaradó további mintegy egymilliárd forintot is. Vagyis a beruházás egyetlen fillérjébe sem kerül a hatvani önkormányzatnak. Horváth Richárd kitért arra is, hogy hamarosan teljesen megváltozik a középső városrész arculata, hiszen itt épül fel a sportcsarnok, a jégcsarnok és itt alakítanak ki egy luxusszállodát is.


Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.