EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Eger

Hamarosan épül a hatvani sportcsarnok

Új lendületet kaphat Heves megye kézilabdasportja, téli sportjai és turizmusa. Hatvanban új kézilabdacsarnok, jégcsarnok és prémium szálloda épül. A sportlétesítmények látványtervét elsőként a Lokál mutatja meg. Horváth Richárd polgármester, aki évek óta küzd a beruházásokért, azt ígéri: az egész megye sportéletét szolgálják majd az új létesítmények. 

Évek óta zajlanak a hatvani sport- és rendezvénycsarnok előkészítő munkálatai. A tervek szerint 2019-re valósulhat meg a csarnok, ezer férőhelyes lelátóval, a szabványoknak megfelelő pályával és a legkorszerűbb kiszolgáló helyiségekkel, öltözőkkel. Itt az összes teremsport művelői helyet kapnak, de a létesítmény egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Horváth Richárd hatvani polgármester elmondta: a hatvani kézilabdások mellett más helyi sportegyesületek és a civil szervezetek is használják majd az új sportcsarnokot, így a helyi sport- és civil élet is tovább fejlődhet Hatvanban. Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott: az új kézilabdacsarnok alapvetően megváltoztatja a klub életét, valamint jelentős előrelépést hoz a szakmai munkában is. Ezzel pedig a megye is gazdagodik, hiszen egy újabb sportlétesítménnyel bővül térségünk.


A 2019-ben megépülő hatvani sportcsarnok látványterve

A komplexum több mint kétmilliárd forintból épül meg. A város központi részére tervezett létesítményt a kormány csaknem másfél milliárd forinttal támogatja. A pénz pedig két ütemben érkezik a beruházáshoz: idén a nagyobbik része, egymilliárd forint, jövőre pedig a többi. Mindennek elosztásáról Horváth Richárd polgármester egyeztetett Pogácsás Tiborral és Banai Péter Benővel. Az önkormányzati államtitkárral és az államháztartásért felelős államtitkárral a hatvani polgármester azután tárgyalt személyesen és írásban is, miután márciusban Orbán Viktor miniszterelnökkel négyszemközti megbeszélésen egyeztek meg a kormányzati támogatásról.

Ilyen lesz a belső tér

A polgármester a részletekről elmondta: a 2,2 milliárdba kerülő sportcsarnok költségeihez – hosszas tárgyalások és utánajárás eredményeként – mintegy 900 millió forintnyi tao-támogatást sikerült összegyűjtenie a városban is működő vállalkozásoktól. Ehhez társult volna több mint 340 milliós önerős hitel, amit a mostani kormánydöntés „kiváltott”, s az állam biztosítja a fennmaradó további mintegy egymilliárd forintot is. Vagyis a beruházás egyetlen fillérjébe sem kerül a hatvani önkormányzatnak. Horváth Richárd kitért arra is, hogy hamarosan teljesen megváltozik a középső városrész arculata, hiszen itt épül fel a sportcsarnok, a jégcsarnok és itt alakítanak ki egy luxusszállodát is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.