EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Dunaújváros

Hamarosan zár a Liget

A Petőfi Művészeti Liget programjai a végéhez közelednek, azonban néhány érdekes előadás még hátravan, így az érdeklődők július végéig még kilátogathatnak a színház mögötti parkba. Ha úgy tetszik: egy erős hajrá még várja a nézőket. 

Mindössze két koncert van még hátra a Petőfi Művészeti Liget programsorozatából. A június végén, a kőszínházi évad végével indult rendezvény ezúttal is több műfajból összeállított koncertekkel és előadásokkal várta az érdeklődőket: a jazz mellett a világzene és a funky kedvelői is megtalálták az ízlésüknek megfelelő műsort. A folytatás sem okoz majd csalódást: július 27-én, pénteken a Bolla Gábor Quartet ad majd koncertet a Művész Teraszon, ez különleges zenei élménynek ígérkezik, hiszen a modern jazz és a klasszikus zene mellett a cigány muzsika elemei is vegyülnek repertoárjukba.


Takáts Eszter koncertje is szerepelt a Petőfi Művészeti Liget programjában

A Művészeti Liget koncertsorozatát pedig Szabó Benedek és a Galaxisok zárják július 29-én. A róluk szóló ismertetőben, amelyet a bartokszinhaz.eu weblapont találhatunk, a következőket olvashatjuk: „A szerzői kiadásban megjelent Kapuzárási Piknik és A legszebb éveink lemezek egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait leltározza, miközben a zene hol zaklatottan hullámzik, hol finoman csilingel.” A hátralevő két koncert tehát minden bizonnyal nem okoz csalódást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.