2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Nagykanizsa

Harc a szerelemért

Majdnem tragédiával végződött a szerelemféltés Nagykanizsán. Egy férfi nem tudott beletörődni a szakításba, élettársa és gyermeke elvesztésébe, ezért húsvágó bárddal és késsel indult el, hogy nyomatékosítsa érveit.

A 31 éves férfi hat évig élt együtt egy nővel, 2013-ban közös gyermekük is született, élettársa azonban elhagyta, és a vádlott unokatestvérével költözött össze. Ebbe azonban a férfi nem tudott beletörődni, abban reménykedett, hogy visszakapja a családját. De nem így történt.


– Tavaly november 12-én a férfi napközben dolgozott, ismerőseivel alkoholt fogyasztott, és erősen ittasan, feldúltan tért haza – elevenítette fel a történteket dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. A konyhában magához vett egy nagyobb húsvágó bárdot, és bár testvére megkérdezte tőle, mi a baj, válasz helyett útnak indult, méghozzá korábbi kedvesének lakása felé. Nem sokkal később visszatért, és egy kést is magához vett. Testvére ekkor telefonon hívta a szüleit és nővérét, akik a volt élettárs új otthonához siettek. Kérlelték, adja oda nekik a kést és a bárdot, és menjen velük haza, ám a férfi nem hallgatott a szép szóra és bement az udvarra.

Akár sokkal nagyobb baj is történhetett volna (Illusztráció: Gergely Szilárd)

– Bekopogott, majd dörömbölt a lakás ajtaján, volt élettársa azonban nem akarta beengedni – folytatta dr. Pirger Csaba. – Erre az ajtót befeszítette, berúgta. A lakásban tartózkodó férfi a nőt és a gyermeket beküldte a szobába, a támadó pedig, ahogy belépett, a bárd élével fejének bal oldalán megütötte az új élettársat, majd a bárdot hátrahagyva a szoba felé indult. A sértett azonban nem esett el az ütéstől, így rögtön a férfi után lépett, akit kihúzott a szobából, a földre tepert és többször megütött. A lakásban magához vett saját kését a férfira irányította, de nem szúrta meg őt. Eközben lépett be a férfi nevelőapja, aki a földön heverő bárdot kidobta az udvarra,  a sértettre pedig rákiáltott, hogy ne bántalmazza tovább a férfit, nehogy nagyobb baj legyen.


A családi drámának a rendőrök vetettek véget. Az új élettárs kórházba került, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A Zala Megyei Főügyészség most testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a támadó ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.