EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Harc a szerelemért

Majdnem tragédiával végződött a szerelemféltés Nagykanizsán. Egy férfi nem tudott beletörődni a szakításba, élettársa és gyermeke elvesztésébe, ezért húsvágó bárddal és késsel indult el, hogy nyomatékosítsa érveit.

A 31 éves férfi hat évig élt együtt egy nővel, 2013-ban közös gyermekük is született, élettársa azonban elhagyta, és a vádlott unokatestvérével költözött össze. Ebbe azonban a férfi nem tudott beletörődni, abban reménykedett, hogy visszakapja a családját. De nem így történt.


– Tavaly november 12-én a férfi napközben dolgozott, ismerőseivel alkoholt fogyasztott, és erősen ittasan, feldúltan tért haza – elevenítette fel a történteket dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. A konyhában magához vett egy nagyobb húsvágó bárdot, és bár testvére megkérdezte tőle, mi a baj, válasz helyett útnak indult, méghozzá korábbi kedvesének lakása felé. Nem sokkal később visszatért, és egy kést is magához vett. Testvére ekkor telefonon hívta a szüleit és nővérét, akik a volt élettárs új otthonához siettek. Kérlelték, adja oda nekik a kést és a bárdot, és menjen velük haza, ám a férfi nem hallgatott a szép szóra és bement az udvarra.

Akár sokkal nagyobb baj is történhetett volna (Illusztráció: Gergely Szilárd)

– Bekopogott, majd dörömbölt a lakás ajtaján, volt élettársa azonban nem akarta beengedni – folytatta dr. Pirger Csaba. – Erre az ajtót befeszítette, berúgta. A lakásban tartózkodó férfi a nőt és a gyermeket beküldte a szobába, a támadó pedig, ahogy belépett, a bárd élével fejének bal oldalán megütötte az új élettársat, majd a bárdot hátrahagyva a szoba felé indult. A sértett azonban nem esett el az ütéstől, így rögtön a férfi után lépett, akit kihúzott a szobából, a földre tepert és többször megütött. A lakásban magához vett saját kését a férfira irányította, de nem szúrta meg őt. Eközben lépett be a férfi nevelőapja, aki a földön heverő bárdot kidobta az udvarra,  a sértettre pedig rákiáltott, hogy ne bántalmazza tovább a férfit, nehogy nagyobb baj legyen.


A családi drámának a rendőrök vetettek véget. Az új élettárs kórházba került, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A Zala Megyei Főügyészség most testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a támadó ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.