EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,76 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Életmód

Háromfogásos ebéd, főzés nélkül

Nyáron nem szívesen állunk a konyhában a meleg tűzhely mellett, de a család ilyenkor is szereti hétvégenként a háromfogásos ebédet. Íme, egy könnyen összedobható menü:

Profimedia, Alamy

Öntögetős gyümölcsleves


Hozzávalók: 1 liter gyümölcslé, 1 doboz gyümölcsös joghurt, főzőtejszín, idénygyümölcsök.

Elkészítés: a gyümölcslét csomómentesen összekeverjük a joghurttal és a főzőtejszínnel, majd belekockázzuk a gyümölcsöket. Legjobb reggel összedobni és ebédig a hűtőben tárolni.


 

 

Profimedia, Alamy

Halhab pirítóssal és zöldségekkel

Hozzávalók: 20 dkg főtt halhús vagy tonhalkonzerv, 5 dkg vaj, 0,5 dl tejszín, só, citromlé, 1 evőkanál finomra vágott snidling, 8 vékony karika pirított bagett,

A zöldségekhez: 10 dkg színes paprika, 10 dkg kígyóuborka, 10 dkg apró paradicsom, 10 dkg lila hagyma, 8 szem magozott olívabogyó, ízlés szerint salátalevél.

Az öntethez: 0,5 dl olívaolaj, 2 evőkanál világos balzsamecet.

Elkészítés: a halat lepasszírozzuk, a sóval és citromlével összekeverjük. Hozzáadjuk az olvadt vajat, a tejszínt, és géppel habosra keverjük. Beletesszük a snidlinget, és hűtőbe tesszük pihenni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szép apróra összevágjuk. Az öntethez összemixeljük az olajat az ecettel, majd összekeverjük az aprított zöldségekkel. Tányérra tesszük a zöldségeket, és rá a halhabbal megkent pirítóst. Ízlés szerint salátalevelet adhatunk mellé.

Profimedia, Photononstop

Kókuszos golyó

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 10-15 dkg darált keksz (háztartási), 1 narancs leve és reszelt héja, 6 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése: a mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával. Ezután keverjük hozzá a darált kekszet, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellően lehűljön, és egy formázható masszát kapjunk. A hűtőből kivett masszából formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. Ezután tegyük vissza a hűtőbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • 3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    A nyár végével a könnyed étkezéseknek is búcsút intünk, és inkább a takaró melegébe burkolózva nassolunk – utána pedig bűntudatunk van a kalóriahabzsolás miatt. Ahelyett, hogy megvonnánk magunktól bármit is, gondolkozzunk inkább ésszerű megoldásokban.

  • Mérgező is lehet a dísztök

    Mérgező is lehet a dísztök

    A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).