EUR: 329,94 Ft
CHF: 299,88 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén. Nagy Ákos, a Fidesz–KDNP jelöltje 60 százalék körüli eredménnyel győzött Miskolcon, hiába állt Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti mögött az egész ellenzék.

Szintén hatalmas fölénnyel nyert  a kormánypárti Kovács Áron a veszprémi időközi önkormányzati választáson, ahol a szavazatok több mint 80 százalékával nyert. Kovács 655 voksot kapott, Zelenák Adrián (LMP) 160-at. Sopronban Filep Márk győzött az 1. számú egyéni választókerületben. A Fidesz–KDNP jelöltje 570 szavazatot kapott, míg az MSZP-s Sógor Ferenc 180-at.


Mint ismert, július 8-án szintén időközi választásokat tartottak az V. és a VIII. kerületben, ahol ugyancsak kétharmad körüli többséggel taroltak a fideszesek. Józsefvárosban ráadásul polgármestert választottak, dr. Sára Botond lett az új városvezető.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nap képe: Jön Vuk

    Nap képe: Jön Vuk

    Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.