2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb IV.kerület

Hat év után nemzetközi kupában az Újpest!

Hat évvel ezelőtt, a 2011/2012-es szezonban játszott utoljára nemzetközi kupamérkőzést az Újpest röplabdacsapata. Idén erre ismét lesz lehetősége a lila-fehér lányoknak.

A lányok idén bronzérmesek lett a bajnokságban, most pedig kilépnek a nemzetközi porondra (Fotó:TSH/ UTE Röplabda-szakosztály facebook)


Hat évvel ezelőtt a Challenge Kupában indult az Újpest, de már az első fordulóban búcsúzott, hiszen a török Nilüfer Belediye BURSA mindkétszer legyőzte a csapatot. A szakosztály vezetősége úgy ítélte meg, hogy az elmúlt évek és a jövőbeni sikeres építkezés miatt itt az idő a nemzetközi kupaszereplésre, így leadta a nevezését a Challenge Kupára. Emellett a vezetőség folyamatosan azon dolgozik a háttérben, hogy olyan játékosokat igazoljanak le, akiknek segítségével újra fel tudják venni a versenyt az európai topcsapatokkal, ezzel tovább öregbíteni a klub hírnevét a nemzetközi és a hazai porondon egyaránt. Bár a jelenlegi állás szerint nehéz megjósolni, hogy mire lesz képes a csapat a Challenge Kupában, az már biztos, hogy remek lehetőség lesz ez a lányoknak és természetesen a szurkolóknak is, hogy újabb fontos tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodjanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.