2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Tatabánya

Hatmilliárdos fejlesztés a kórházban

Újabb hatmilliárd forintot fordítanak a Szent Borbála Kórház felújítására. Eddig 11 milliárd forint értékben valósult meg fejlesztés, a következő két hónapban a H épület osztályait korszerűsítik.

Az épület és az eszközállomány fejlesztése mellett a szakképzésben is kiemelkedő eredményeket ér el a tatabányai kórház, idén a Megye Gazdaságáért díjat is megkapta az intézmény. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, kiemelten kezelik a kórház fejlesztését.


– Az elmúlt években soha nem látott mértékű, több mint 10 milliárd forintnyi forrást költöttünk a Szent Borbála Kórház fejlesztésére – mondta el a városvezető. – A Modern Városok Program keretében nyújtott közel hatmilliárd forintnak köszönhetően folytatódhat a tatabányai, oroszlányi, tatai, kisbéri és komáromi térség mintegy 280 ezer főnyi lakosságát ellátó egészségügyi intézmény fejlesztése.

Tavaly és idén összesen 16 milliárdot fordítottak az egészségügy fejlesztésére – tájékoztatott Schmidt Csaba polgármester (jobbról a második)

A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával még nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát

A kórház főigazgatója megmutatta, hogy az építési területen szinte mindent a csupasz falakig lebontottak. A H épület egyes részein az építési munkálatokat is megkezdték már annak érdekében, hogy a nyár végéig elkészüljenek az új kórtermek. A sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő is kiemelte, hogy az épületrekonstrukció és az eszközfejlesztés mellett a magas szintű képzés biztosítja a szakdolgozók utánpótlását, ezért fontos a tatabányai kórház elismerése.


A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal. Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy néhány hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást.

– A következő években sem állunk meg, felépítjük az új szárnyat – emelte ki Schmidt Csaba. – Oda beköltözhet majd a Gőzfürdő és a tatai Szent Erzsébet Rehabilitációs Szakkórház fekvőbeteg-ellátó egysége is.

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát. A munkálatok a 3., 4. és 5. emeleten, a Krónikus Belgyógyászati, a Neurológiai, a Gasztroenterológiai és az Ortopédiai és Traumatológiai Osztályon javában zajlanak. A több mint 288 millió forintos beruházásnak köszönhetően minden kórteremnek saját fürdőszobája lesz, továbbá minden helyiség új burkolatot kap, beleértve a folyosókat, a közös helyiségeket és a kórtermeket is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.