2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Tatabánya

Hatmilliárdos fejlesztés a kórházban

Újabb hatmilliárd forintot fordítanak a Szent Borbála Kórház felújítására. Eddig 11 milliárd forint értékben valósult meg fejlesztés, a következő két hónapban a H épület osztályait korszerűsítik.

Az épület és az eszközállomány fejlesztése mellett a szakképzésben is kiemelkedő eredményeket ér el a tatabányai kórház, idén a Megye Gazdaságáért díjat is megkapta az intézmény. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, kiemelten kezelik a kórház fejlesztését.


– Az elmúlt években soha nem látott mértékű, több mint 10 milliárd forintnyi forrást költöttünk a Szent Borbála Kórház fejlesztésére – mondta el a városvezető. – A Modern Városok Program keretében nyújtott közel hatmilliárd forintnak köszönhetően folytatódhat a tatabányai, oroszlányi, tatai, kisbéri és komáromi térség mintegy 280 ezer főnyi lakosságát ellátó egészségügyi intézmény fejlesztése.

Tavaly és idén összesen 16 milliárdot fordítottak az egészségügy fejlesztésére – tájékoztatott Schmidt Csaba polgármester (jobbról a második)

A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával még nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát

A kórház főigazgatója megmutatta, hogy az építési területen szinte mindent a csupasz falakig lebontottak. A H épület egyes részein az építési munkálatokat is megkezdték már annak érdekében, hogy a nyár végéig elkészüljenek az új kórtermek. A sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő is kiemelte, hogy az épületrekonstrukció és az eszközfejlesztés mellett a magas szintű képzés biztosítja a szakdolgozók utánpótlását, ezért fontos a tatabányai kórház elismerése.


A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal. Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy néhány hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást.

– A következő években sem állunk meg, felépítjük az új szárnyat – emelte ki Schmidt Csaba. – Oda beköltözhet majd a Gőzfürdő és a tatai Szent Erzsébet Rehabilitációs Szakkórház fekvőbeteg-ellátó egysége is.

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát. A munkálatok a 3., 4. és 5. emeleten, a Krónikus Belgyógyászati, a Neurológiai, a Gasztroenterológiai és az Ortopédiai és Traumatológiai Osztályon javában zajlanak. A több mint 288 millió forintos beruházásnak köszönhetően minden kórteremnek saját fürdőszobája lesz, továbbá minden helyiség új burkolatot kap, beleértve a folyosókat, a közös helyiségeket és a kórtermeket is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.