EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

Hatmilliárdos fejlesztés a kórházban

Újabb hatmilliárd forintot fordítanak a Szent Borbála Kórház felújítására. Eddig 11 milliárd forint értékben valósult meg fejlesztés, a következő két hónapban a H épület osztályait korszerűsítik.

Az épület és az eszközállomány fejlesztése mellett a szakképzésben is kiemelkedő eredményeket ér el a tatabányai kórház, idén a Megye Gazdaságáért díjat is megkapta az intézmény. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, kiemelten kezelik a kórház fejlesztését.


– Az elmúlt években soha nem látott mértékű, több mint 10 milliárd forintnyi forrást költöttünk a Szent Borbála Kórház fejlesztésére – mondta el a városvezető. – A Modern Városok Program keretében nyújtott közel hatmilliárd forintnak köszönhetően folytatódhat a tatabányai, oroszlányi, tatai, kisbéri és komáromi térség mintegy 280 ezer főnyi lakosságát ellátó egészségügyi intézmény fejlesztése.

Tavaly és idén összesen 16 milliárdot fordítottak az egészségügy fejlesztésére – tájékoztatott Schmidt Csaba polgármester (jobbról a második)

A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával még nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát

A kórház főigazgatója megmutatta, hogy az építési területen szinte mindent a csupasz falakig lebontottak. A H épület egyes részein az építési munkálatokat is megkezdték már annak érdekében, hogy a nyár végéig elkészüljenek az új kórtermek. A sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő is kiemelte, hogy az épületrekonstrukció és az eszközfejlesztés mellett a magas szintű képzés biztosítja a szakdolgozók utánpótlását, ezért fontos a tatabányai kórház elismerése.


A kórház fejlesztése a H épület rekonstrukciójával nem ér véget. Egy új pavilon építésének terveit is jóváhagyta már a Polgármesteri Hivatal. Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy néhány hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást.

– A következő években sem állunk meg, felépítjük az új szárnyat – emelte ki Schmidt Csaba. – Oda beköltözhet majd a Gőzfürdő és a tatai Szent Erzsébet Rehabilitációs Szakkórház fekvőbeteg-ellátó egysége is.

A felújított H épületben a mozgáskorlátozottak számára is alakítanak ki kórtermet és fürdőszobát. A munkálatok a 3., 4. és 5. emeleten, a Krónikus Belgyógyászati, a Neurológiai, a Gasztroenterológiai és az Ortopédiai és Traumatológiai Osztályon javában zajlanak. A több mint 288 millió forintos beruházásnak köszönhetően minden kórteremnek saját fürdőszobája lesz, továbbá minden helyiség új burkolatot kap, beleértve a folyosókat, a közös helyiségeket és a kórtermeket is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.