EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb XXII.kerület

Hegedűs-zongorás Holdfény

Hegedűs Endre és Katalin négykezes játékához gyermekeik, Hegedűs Bertalan (bal szélen) és Hegedűs Anna lapoznak ( Fotó: Sáfár Tibor )

Holdfény Estek a Pesti Vármegyeháza díszudvarán ( Fotó: Sáfár Tibor )

Hegedűs Endre és Katalin a Vojnovich–Huszár-villában

Idén tartja a 20. Holdfény Estek nyári koncertsorozatot a Rózsavölgyben élő zongoraművész házaspár, Hegedűs Endre és felesége, Katalin, akik kiváló amerikai és magyar vendég előadókkal várják a zeneszerető közönséget augusztus 1-jén és 22-én a Pesti Vármegyeháza udvarán.

A budapesti és környékbeli lakosok kedvelt nyáresti programja a Stúdió Liszt Kft. által minden évben megrendezett Holdfény Estek koncertsorozat. A belvárosi épület díszudvara különleges atmoszférát biztosít a klasszikus művek hallgatásához.


A Holdfény Estek hosszú története során fellépett többek között a szintén Budafokról elszármazott Egri–Pertis Duó, a Somogyi Vonósnégyes, Timothy Bentch, Judith Cohen, Nathan Giem, Gulyás Dénes, Bokor Jutta, Temesi Mária, Kertesi Ingrid, Molnár András, a Cantemus Vegyeskar, Antal Mátyás, Karol Radziwonowicz – számoltak be az estek rendezői, a Holdfény Estek visszatérő muzsikusai, Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin.

Augusztus 1-jén 19.30-kor Judith Cohen (USA) és Hegedűs Endre közös hangversenye lesz hallható, augusztus 22-én pedig Hegedűs Endre és Katalin zongoraművész házaspár, Nathan Giem (USA) és Sörös Beatrix hegedűművész házaspár, valamint Pólus László gordonkaművész közös koncertje zárja a 20. Holdfényt. Hegedűs Katalin felüdülésnek ajánlja az esti koncerteket.


Mikor az egész napos munka terhétől meghajlunk, gyógyírként jön az esti enyhülés. Leszáll a nap, feltámad a szellő és megjelennek a csillagok. Mi más kell még a lélek békéjéhez?

Talán pont a zene, amely a természettel karöltve megtisztogat minket a városi zajtól, feledteti vagy egy időre elsimítja a lelki vívódásokat és új reményt ad a holnaphoz. A zene egy a sok csoda között, melyeket Teremtőnk ajándékoz nekünk szüntelenül, hogy meg ne feledkezzünk arról, hogy az élet gyönyörű és hogy minden egyes napnak értelme van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.