EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XXII.kerület

Hegedűs-zongorás Holdfény

Hegedűs Endre és Katalin négykezes játékához gyermekeik, Hegedűs Bertalan (bal szélen) és Hegedűs Anna lapoznak ( Fotó: Sáfár Tibor )

Holdfény Estek a Pesti Vármegyeháza díszudvarán ( Fotó: Sáfár Tibor )

Hegedűs Endre és Katalin a Vojnovich–Huszár-villában

Idén tartja a 20. Holdfény Estek nyári koncertsorozatot a Rózsavölgyben élő zongoraművész házaspár, Hegedűs Endre és felesége, Katalin, akik kiváló amerikai és magyar vendég előadókkal várják a zeneszerető közönséget augusztus 1-jén és 22-én a Pesti Vármegyeháza udvarán.

A budapesti és környékbeli lakosok kedvelt nyáresti programja a Stúdió Liszt Kft. által minden évben megrendezett Holdfény Estek koncertsorozat. A belvárosi épület díszudvara különleges atmoszférát biztosít a klasszikus művek hallgatásához.


A Holdfény Estek hosszú története során fellépett többek között a szintén Budafokról elszármazott Egri–Pertis Duó, a Somogyi Vonósnégyes, Timothy Bentch, Judith Cohen, Nathan Giem, Gulyás Dénes, Bokor Jutta, Temesi Mária, Kertesi Ingrid, Molnár András, a Cantemus Vegyeskar, Antal Mátyás, Karol Radziwonowicz – számoltak be az estek rendezői, a Holdfény Estek visszatérő muzsikusai, Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin.

Augusztus 1-jén 19.30-kor Judith Cohen (USA) és Hegedűs Endre közös hangversenye lesz hallható, augusztus 22-én pedig Hegedűs Endre és Katalin zongoraművész házaspár, Nathan Giem (USA) és Sörös Beatrix hegedűművész házaspár, valamint Pólus László gordonkaművész közös koncertje zárja a 20. Holdfényt. Hegedűs Katalin felüdülésnek ajánlja az esti koncerteket.


Mikor az egész napos munka terhétől meghajlunk, gyógyírként jön az esti enyhülés. Leszáll a nap, feltámad a szellő és megjelennek a csillagok. Mi más kell még a lélek békéjéhez?

Talán pont a zene, amely a természettel karöltve megtisztogat minket a városi zajtól, feledteti vagy egy időre elsimítja a lelki vívódásokat és új reményt ad a holnaphoz. A zene egy a sok csoda között, melyeket Teremtőnk ajándékoz nekünk szüntelenül, hogy meg ne feledkezzünk arról, hogy az élet gyönyörű és hogy minden egyes napnak értelme van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.