EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb IX.kerület

Hétköznap tilos a Népligetbe behajtani!

A Népliget közpark jellegéből adódóan a környéken élők és az arra járók kikapcsolódására, pihenésére és a parkot határoló utak zaj- és forgalomszennyezésének távol tartására szolgál. Éppen ezért július 2-től hétköznap napközben tilos gépkocsival behajtani és parkolni a Népligetben.

Az elmúlt időszakban a Népliget környezetében kialakított várakozási övezetek miatt munkanapokon számos  gépkocsival közlekedő választotta parkolási helyéül a Népliget belső úthálózatát, ez azonban ellentétes a Népliget közparki funkciójával. A Népliget belső úthálózatát – különös tekintettel a Hazlinszky Frigyes sétány, a Hell Miksa sétány, a Rapaics Raymund sétány – munkanapokon 6 és 18 óra között tilos lesz használni. A tiltás alól a BKK, a Volán járatai, a taxik, a Főkert járművei, a kerékpárral közlekedők és az engedéllyel rendelkezők képeznek kivételt. Az esti, illetve hétvégi népligeti rendezvényeken részt vevők továbbra is behajthatnak majd a Ligetbe.
A Népliget útjain való parkolás helyett a gépkocsival közlekedőknek érdemes a környéken található Népliget P+R parkolót, a KÖKI Terminál P+R parkolót vagy a nemrég kialakított várakozási övezetekben található parkolóhelyeket választani.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.