EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IX.kerület

Hétköznap tilos a Népligetbe behajtani!

A Népliget közpark jellegéből adódóan a környéken élők és az arra járók kikapcsolódására, pihenésére és a parkot határoló utak zaj- és forgalomszennyezésének távol tartására szolgál. Éppen ezért július 2-től hétköznap napközben tilos gépkocsival behajtani és parkolni a Népligetben.

Az elmúlt időszakban a Népliget környezetében kialakított várakozási övezetek miatt munkanapokon számos  gépkocsival közlekedő választotta parkolási helyéül a Népliget belső úthálózatát, ez azonban ellentétes a Népliget közparki funkciójával. A Népliget belső úthálózatát – különös tekintettel a Hazlinszky Frigyes sétány, a Hell Miksa sétány, a Rapaics Raymund sétány – munkanapokon 6 és 18 óra között tilos lesz használni. A tiltás alól a BKK, a Volán járatai, a taxik, a Főkert járművei, a kerékpárral közlekedők és az engedéllyel rendelkezők képeznek kivételt. Az esti, illetve hétvégi népligeti rendezvényeken részt vevők továbbra is behajthatnak majd a Ligetbe.
A Népliget útjain való parkolás helyett a gépkocsival közlekedőknek érdemes a környéken található Népliget P+R parkolót, a KÖKI Terminál P+R parkolót vagy a nemrég kialakított várakozási övezetekben található parkolóhelyeket választani.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.