EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb IX.kerület

Hétköznap tilos a Népligetbe behajtani!

A Népliget közpark jellegéből adódóan a környéken élők és az arra járók kikapcsolódására, pihenésére és a parkot határoló utak zaj- és forgalomszennyezésének távol tartására szolgál. Éppen ezért július 2-től hétköznap napközben tilos gépkocsival behajtani és parkolni a Népligetben.

Az elmúlt időszakban a Népliget környezetében kialakított várakozási övezetek miatt munkanapokon számos  gépkocsival közlekedő választotta parkolási helyéül a Népliget belső úthálózatát, ez azonban ellentétes a Népliget közparki funkciójával. A Népliget belső úthálózatát – különös tekintettel a Hazlinszky Frigyes sétány, a Hell Miksa sétány, a Rapaics Raymund sétány – munkanapokon 6 és 18 óra között tilos lesz használni. A tiltás alól a BKK, a Volán járatai, a taxik, a Főkert járművei, a kerékpárral közlekedők és az engedéllyel rendelkezők képeznek kivételt. Az esti, illetve hétvégi népligeti rendezvényeken részt vevők továbbra is behajthatnak majd a Ligetbe.
A Népliget útjain való parkolás helyett a gépkocsival közlekedőknek érdemes a környéken található Népliget P+R parkolót, a KÖKI Terminál P+R parkolót vagy a nemrég kialakított várakozási övezetekben található parkolóhelyeket választani.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.