EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Győr

Hiába a büntetés, tovább szemetelnek

A Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportjának munkatársai 439 szelektív hulladékgyűjtő szigetet és 28 egyéb közterületet ellenőriztek. Összesen 242 helyszínen tapasztaltak illegális hulladéklerakást. Az illegálisan elhelyezett hulladék átvizsgálását követően 31 alkalommal kezdeményeztek utólagos eljárást. Bár az elkövetők tetten érése a legnehezebb feladat, a második negyedév során 16 esetben a helyszínen szembesítették tettükkel a szabálytalankodókat, akik így nem kerülhették el a büntetést. A lakosság továbbra is segíti az ellenőrök munkáját, 18 esetben bejelentés nyomán intézkedtek.

Sajnos sok esetben fest így a szelektív szigetek környéke….
Illusztráció: Marcali Gábor

A közterület-felügyelet is aktívan kivette részét az illegális hulladéklerakás elleni harcból: áprilisban 79, májusban 77, júniusban 84 alkalommal szabtak ki szabálysértés miatt 5 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot. Ezenfelül ugyanezekben a hónapokban összesen 24 esetben tettek feljelentést, ami azt jelenti, hogy az elkövetőknek akár több mint százezer forintos pénzbüntetést kellett fizetniük.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.