EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Győr

Hiába a büntetés, tovább szemetelnek

A Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportjának munkatársai 439 szelektív hulladékgyűjtő szigetet és 28 egyéb közterületet ellenőriztek. Összesen 242 helyszínen tapasztaltak illegális hulladéklerakást. Az illegálisan elhelyezett hulladék átvizsgálását követően 31 alkalommal kezdeményeztek utólagos eljárást. Bár az elkövetők tetten érése a legnehezebb feladat, a második negyedév során 16 esetben a helyszínen szembesítették tettükkel a szabálytalankodókat, akik így nem kerülhették el a büntetést. A lakosság továbbra is segíti az ellenőrök munkáját, 18 esetben bejelentés nyomán intézkedtek.

Sajnos sok esetben fest így a szelektív szigetek környéke….
Illusztráció: Marcali Gábor

A közterület-felügyelet is aktívan kivette részét az illegális hulladéklerakás elleni harcból: áprilisban 79, májusban 77, júniusban 84 alkalommal szabtak ki szabálysértés miatt 5 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot. Ezenfelül ugyanezekben a hónapokban összesen 24 esetben tettek feljelentést, ami azt jelenti, hogy az elkövetőknek akár több mint százezer forintos pénzbüntetést kellett fizetniük.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.