EUR: 323,69 Ft
CHF: 287,73 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Budapest II.kerület

Hidegkúti fiúk nyerték a mini-vb-t

Szinte színültig megtelt a Hidegkúti SC Szabadság utcai sporttelepe, ami nem is csoda. A Pokorny József Sportcentrumban ugyanis a labdarúgó-világbajnokság mintájára kispályás focitornát rendeztek, amelyet végül a hazai csapat felnőtt- és futsalcsapatának játékosaiból álló brigád nyert.

Végül a zöldben játszó “hidegkúti brazilok” nyerték a mini vb-t

– Azt, hogy még mindig sokan szeretik a focit, bizonyítja, hogy ennyien eljöttek a mini-vb-re, amelyet a Hidegkúti SC örökös elnökéről, a sporttelep névadójáról, a 2009-ben elhunyt Pokorny Józsefről neveztük el – mondta lapunknak Apjok Gergely, a Hidegkúti SC alelnöke, a mini-vb szervezője, aki hozzátette, az oroszországi vb mintájára ezen a tornán is 24 csapat vett részt.
– Sorsolni nem is kellett, hiszen minden jelentkező választhatott magának egy résztvevőt, és a vb csoportbeosztása alapján zajlottak a küzdelmek. A csapatok kétszer tízperces meccseket játszottak, és külön öröm számomra, hogy nem csak környékbeli kispályás csapatok vettek részt a tornán, hiszen a második helyen végzett, Horvátország névre hallgató együttes például Székesfehérvárról érkezett.
Apjok Gergely büszkén mesélte, hogy a győztesnek járó serleg, azaz a minivilágbajnoki cím a sporttelep székházában található vitrinbe került.
– Valóban, a tornát végül a Brazília néven induló hidegkúti csapat nyerte, amelyben a nagypályás és a futsalcsapatunkból is játszottak futballisták. És hogy sikerük megérdemelt volt, bizonyítja: amellett, hogy minden meccsüket megnyerték, Artyom Perevedentsev személyében a gólkirály, míg a játékvezetők szavazatai alapján Fehér György személyében a legjobb kapus is közülük került ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.