2019. október 19., szombat
Nándor

Extra

Hindu szertartás szerint nősült Csernus

Csernus Imre úgy érzi, megtalálta az igazit. Feleségével, Anitával már az első randijukon önfeledten, hosszan csókolóztak, majd nem sokkal később hindu szertartás szerint összeházasodtak. A pszichiáter már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy édesapa legyen.

Csernus bevállalta. A híres pszichiáter talán még soha nem árult el ennyit a magánéletéről, mint nemrég megjelent önéletrajzi könyvében, A harcosban. Az 52 éves szakember elmesélte, mi tette ellenállhatatlanná számára Anitát, negyedik feleségét és a sorok között még azt is elárulta: nem olyan elképzelhetetlen számára az apaság, mint korábban.
„A szakítás két és fél éve történt, és persze utána felötlött bennem, hogy úristen, már megint ezzel az arccal ugrunk csajozni? Hogy itt az ismert vagy hírhedt Csernus Imre? Végül úgy döntöttem, nem fogok vadászni, de ha valami adódik, nyitott leszek rá. Aztán egy gyönyörű őszi napon leautóztam Szomolyáról Tokajba a barátaimhoz egy kávés rendezvényre, és itt az egyik asztalnál megpillantottam egy hölgyet, aki számomra elképesztő kisugárzással bírt. Ő is észrevett engem, beszélgettünk egy kicsit. Eltelt vagy két hét, amikor az elfoglaltságaink miatt nem tudtunk találkozni. Ő sommelier-ként dolgozott egy tokaji borászatban, és amikor befejezte a borbemutatót, mondtam neki, hogy nagyon szeretném újra látni, hogy amit az első alkalommal éreztem, az igazi-e” – írta Csernus, aki aztán újra találkozott a lánnyal és szó nélkül magához húzta.
– Egyszer csak azon kaptam magam, hogy már vagy egy negyedórája egy vadidegen nővel csókolózom. Rá másfél évre pedig ott álltam a Csendülőben (Csernus kávézó-panziója – a szerk.), a színpadon, ezzel a nővel, és egy hindu szertartás szerint összeadtak minket hét életre (hét életszakasz egy életen belül – a szerk). (…) Persze, elmentünk az anyakönyvvezetőhöz is két tanúval, de a valódi esküvőnk ez lett, ez a csodálatos szertartás kint a természetben. (…) Egy 50 éves férfi kötött házasságot egy 40 éves nővel, akinek van két gyermeke. (…) Amikor elkezdtünk komolyan egymásra nézni, akkor megegyeztünk, ezerrel fogunk törekedni rá, hogy mindent megbeszéljünk, kimondjunk, mivel mind a ketten tudtuk, hogyan öli meg a hazugság a kapcsolatot. A miénk egyébként igazi olasz kapcsolat, én eléggé vehemens természet vagyok, ahogyan ő is. A két tűz össze szokott ütközni időnként, majd utána kibékülünk, megbeszéljük, de hogy nem unatkozunk, az biztos. Amikor megismertem, már tudtam, éreztem, hogy vele fogok élni. Ez igazi karmikus találkozás volt – írta Csernus, aki már nem tartja olyan elképzelhetetlennek az apaságot, mint korábban.
„És hogy miért nem született gyerekem eddig, amikor imádom a kölyköket? Van rá válasz, még ha egy kicsit furcsa is. (…) Meggyőződésemmé vált, hogy a számomra kiszabott idő a gyerekneveléshez nem elég. Ez a szemléletmódom mostanában változott meg” – írta a könyvében.


Negyedszerre nősült

„Sokszor megkérdezik tőlem, hogyan adhatok én bármilyen párkapcsolati tanácsot, hiszen ez a negyedik házasságom. Kezdetben egy kicsit még rosszul is éreztem magam emiatt, mindaddig, amíg rá nem jöttem arra, hogy mivel a szüleim nem tanítottak meg bizonyos érzelmi törvényszerűségekre, például hogy mit jelent kapcsolatban élni, mit jelent az egymás iránti őszinteség, tisztelet, mindezt a saját káromon tanultam meg, és ennek köszönhetően folyamatosan csiszolódtam. Megtanultam önmagam felelősségét nézni” – vallotta a könyvben Csernus.


A bor szeretete is összehozta Csernus Imrét és a feleségét (Fotó: Máté Krisztián)

 

Kapcsolódó Cikkek