EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Ózd

Hivatalosan is átadták a putnoki stadiont

Június 23-án felavatták a Várady Béla Sportközpontot Putnokon, amit eredetileg március 24-re terveztek, de az időjárás átírta a forgatókönyvet. Az egykori harmincszoros válogatott futballistáról elnevezett sportlétesítményben a Bp. Vasas játszotta a hivatalos nyitómérkőzést a Putnok VSE csapatával.

A pályafutását fiatalon Putnokon kezdő, majd Ózdon folytató labdarúgó a Vasas színeiben az 1976–1977-es idényben magyar bajnok volt és abban az évben nyerte el az ezüstcipőt is. A válogatottban elért góljainak száma 13, így egyértelműen Várady Bélára esett a névválasztás a putnoki stadion kapcsán. Az is egyértelműnek tűnt, hogy a számára legnagyobb sikert biztosító klubot hívják meg a pályaavatóra, amely eleget tett a felkérésnek.


Fotó: Lokál
Riz Gábor végezte el a kezdőrúgást

A helyi NB III-as csapat stadionja megérett a modernizálásra, ami két részletben történt. Az öltöző- és klubház épületének felújítására 90 millió forintot, a pálya bővítésére, világítására, az automata locsolórendszer kiépítésére, a 800 fős nézőtér lefedésére, parkolók építésére és a stadion kerítésének javítására 260 millió forintot költöttek. A beruházás után a sportlétesítmény, ahol a hazai csapat már három bajnokit játszott, megfelel a magas szintű követelményeknek.

Fotó: Lokál
A Vasas vezetése eleget tett a meghívásnak

A mérkőzés kezdőrúgását Riz Gábor országgyűlési képviselő végezte el, majd a csapatok gólokban gazdag futballmeccsel tették emlékezetessé a pályaavatót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.