EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Ózd

Hivatalosan is átadták a putnoki stadiont

Június 23-án felavatták a Várady Béla Sportközpontot Putnokon, amit eredetileg március 24-re terveztek, de az időjárás átírta a forgatókönyvet. Az egykori harmincszoros válogatott futballistáról elnevezett sportlétesítményben a Bp. Vasas játszotta a hivatalos nyitómérkőzést a Putnok VSE csapatával.

A pályafutását fiatalon Putnokon kezdő, majd Ózdon folytató labdarúgó a Vasas színeiben az 1976–1977-es idényben magyar bajnok volt és abban az évben nyerte el az ezüstcipőt is. A válogatottban elért góljainak száma 13, így egyértelműen Várady Bélára esett a névválasztás a putnoki stadion kapcsán. Az is egyértelműnek tűnt, hogy a számára legnagyobb sikert biztosító klubot hívják meg a pályaavatóra, amely eleget tett a felkérésnek.


Fotó: Lokál
Riz Gábor végezte el a kezdőrúgást

A helyi NB III-as csapat stadionja megérett a modernizálásra, ami két részletben történt. Az öltöző- és klubház épületének felújítására 90 millió forintot, a pálya bővítésére, világítására, az automata locsolórendszer kiépítésére, a 800 fős nézőtér lefedésére, parkolók építésére és a stadion kerítésének javítására 260 millió forintot költöttek. A beruházás után a sportlétesítmény, ahol a hazai csapat már három bajnokit játszott, megfelel a magas szintű követelményeknek.

Fotó: Lokál
A Vasas vezetése eleget tett a meghívásnak

A mérkőzés kezdőrúgását Riz Gábor országgyűlési képviselő végezte el, majd a csapatok gólokban gazdag futballmeccsel tették emlékezetessé a pályaavatót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.