2019. március 27., szerda
Hajnalka

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Hó végi fej- és nyakrákszűrés a Bajcsyban

Fej- és nyakrákszűrés lesz a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti ambulanciáján július 30-án.

A X. és XVII. kerületieket várják szűrésre (Fotó: Máté Krisztián)

A különböző fajtájú daganatok közül meglehetősen gyakoriak a fej- és nyaktumorok, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a rosszindulatú daganatok egyik leggyakoribb előfordulási helye.


Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) pár éve július 27-ét a fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, és a hónap végén 9 és 13 óra között ingyenes fej- és nyakrákszűrést végez a X. és XVII. kerületi lakosok számára.

A szűrést az alábbi rizikócsoportba tartozóknak ajánlják: 40 év felettiek, régóta dohányzók, rendszeres alkoholfogyasztók. A szűrés nem beutalóköteles, azonban előzetes regisztráció szükséges a 06-1-432-9606-os telefonszámon, illetve személyesen a kórházi vagy szakrendelői betegfelvételi irodákon július 15. és 27. között. A szűrés napján a kórház betegfelvételi irodáján tajkártyával be kell jelentkezni a fül-orr-gégészeti ambulanciára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.