EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Hó végi fej- és nyakrákszűrés a Bajcsyban

Fej- és nyakrákszűrés lesz a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti ambulanciáján július 30-án.

A X. és XVII. kerületieket várják szűrésre (Fotó: Máté Krisztián)

A különböző fajtájú daganatok közül meglehetősen gyakoriak a fej- és nyaktumorok, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a rosszindulatú daganatok egyik leggyakoribb előfordulási helye.


Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) pár éve július 27-ét a fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, és a hónap végén 9 és 13 óra között ingyenes fej- és nyakrákszűrést végez a X. és XVII. kerületi lakosok számára.

A szűrést az alábbi rizikócsoportba tartozóknak ajánlják: 40 év felettiek, régóta dohányzók, rendszeres alkoholfogyasztók. A szűrés nem beutalóköteles, azonban előzetes regisztráció szükséges a 06-1-432-9606-os telefonszámon, illetve személyesen a kórházi vagy szakrendelői betegfelvételi irodákon július 15. és 27. között. A szűrés napján a kórház betegfelvételi irodáján tajkártyával be kell jelentkezni a fül-orr-gégészeti ambulanciára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.