EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Hó végi fej- és nyakrákszűrés a Bajcsyban

Fej- és nyakrákszűrés lesz a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti ambulanciáján július 30-án.

A X. és XVII. kerületieket várják szűrésre (Fotó: Máté Krisztián)

A különböző fajtájú daganatok közül meglehetősen gyakoriak a fej- és nyaktumorok, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a rosszindulatú daganatok egyik leggyakoribb előfordulási helye.


Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) pár éve július 27-ét a fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, és a hónap végén 9 és 13 óra között ingyenes fej- és nyakrákszűrést végez a X. és XVII. kerületi lakosok számára.

A szűrést az alábbi rizikócsoportba tartozóknak ajánlják: 40 év felettiek, régóta dohányzók, rendszeres alkoholfogyasztók. A szűrés nem beutalóköteles, azonban előzetes regisztráció szükséges a 06-1-432-9606-os telefonszámon, illetve személyesen a kórházi vagy szakrendelői betegfelvételi irodákon július 15. és 27. között. A szűrés napján a kórház betegfelvételi irodáján tajkártyával be kell jelentkezni a fül-orr-gégészeti ambulanciára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.