EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Hó végi fej- és nyakrákszűrés a Bajcsyban

Fej- és nyakrákszűrés lesz a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti ambulanciáján július 30-án.

A X. és XVII. kerületieket várják szűrésre (Fotó: Máté Krisztián)

A különböző fajtájú daganatok közül meglehetősen gyakoriak a fej- és nyaktumorok, a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrák után a fej-nyak (szájüreg, garat, gége) a rosszindulatú daganatok egyik leggyakoribb előfordulási helye.


Jelezve a probléma jelentőségét, a Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) pár éve július 27-ét a fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, és a hónap végén 9 és 13 óra között ingyenes fej- és nyakrákszűrést végez a X. és XVII. kerületi lakosok számára.

A szűrést az alábbi rizikócsoportba tartozóknak ajánlják: 40 év felettiek, régóta dohányzók, rendszeres alkoholfogyasztók. A szűrés nem beutalóköteles, azonban előzetes regisztráció szükséges a 06-1-432-9606-os telefonszámon, illetve személyesen a kórházi vagy szakrendelői betegfelvételi irodákon július 15. és 27. között. A szűrés napján a kórház betegfelvételi irodáján tajkártyával be kell jelentkezni a fül-orr-gégészeti ambulanciára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.