2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Hoeness: Özil évek óta szarul játszik

Közleményben jelentette be Mesut Özil, az Arsenal 29 éves támadó középpályása, hogy többé nem kíván a német labdarúgó-válogatottban szerepelni. A Bayern München elnöke még utoljára belerúgott egyet a futballistába.

Háromoldalas közleményben jelentette be visszavonulását a német válogatottól Mesut Özil.


– Az elmúlt időszak történéseit követően hosszú gondolkodás után nehéz szívvel úgy határoztam, nem lépek többé pályára a válogatottban, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztalok. Korábban büszkén és izgatottan viseltem a német címeres mezt, de ez már nincs így – fogalmazott.

A nemzeti együttessel 2014-ben világbajnoki címet nyert Özilt sokan kritizálták, miután a szintén török származású Ilkay Gündogannal együtt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott. Özil hangsúlyozta, a fénykép számára nem a politikáról szólt, hanem arról, hogy tiszteletlen lett volna az ősei származásával szemben, ha nem találkozik az elnökkel, bárki is az.


Özil legkeményebben a Német Labdarúgó-szövetséget, valamint annak elnökét, Reinhard Grindelt bírálta.

– Grindel szerint csak akkor vagyok német, ha nyerünk, amikor veszítünk, bevándorló vagyok. Annak ellenére, hogy Németországban fizetek adót, német iskoláknak adakozok, a német válogatottal lettem világbajnok 2014-ben, még mindig kívülállóként kezelnek – írta, hozzátéve, hogy Lukas Podolski és Miroslav Klose származását valamiért senki sem firtatja.

/Fotó: MTI

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke kapott az alkalmon és belerúgott egy szép nagyot a futballistába.

– Sportszakmai szempontból ezzel jól jár a válogatott. Számomra Mesut Özil évek óta egy alibiző futballista. Évek óta szarul játszik, most meg a szövetség a hibás. Az utolsó párharcát a 2014-es vb előtt nyerte, állandóan csak oldalpasszai vannak. A legjobb, ha nélküle kezdhetjük újra – nyilatkozta a Sport Bildnek.

Özil 92 alkalommal lépett pályára a Nationalelf színeiben, s 23 gólt szerzett. Utolsó mérkőzését a dél-koreaiak elleni, 2-0-ra elvesztett csoportmérkőzésen játszotta az oroszországi világbajnokságon, amelyen a németek címvédőként nem jutottak a legjobb 16 közé.

Kapcsolódó Cikkek