2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Hova menjek nyaralni?

Már javában tombol a nyár, de még nem késő megszervezni a vakációt. A legtöbben a horvát, a görög tengerpartra, vagy a Balatonra mennek nyaralni. A Lokál arra kérte Kiss Róbert Richárd turisztikai újságírót, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének új helyeket felfedezni az idei nyáron.

Olaszország, Cinque Terre


Nem annyira népszerű a magyar turisták körében, pedig bámulatosan szép. A sziklákra épült gyönyörű rózsaszín, sárgás házakról és a meseszép öblökről nem is beszélve. Genova közelében található, így vonattal vagy autóval is kiválóan megközelíthető. Cinque Terrét az UNESCO még korábban felvette a Világörökség listájára. A Ligur-tenger partja természetesen fürdőzésre is kiválóan alkalmas.

Montenegró, Budva


,  Profimedia, Alamy

Profimedia, allOver Photo

Az országot most kezdik felfedezni a turisták. Abszolút biztonságos, nyugodt hely. Az infrastruktúra talán még nem annyira fejlett, mint Horvátországban. Budva városa a legnépszerűbb, pezsgő éjszakai élettel. Óvárosa egy kicsiny félszigeten fekszik. Olcsóbb is valamivel, mint Horvátország. Útlevél sem kell, a magyarok személyi igazolvánnyal is utazhatnak.

Málta

Feldíszített mostai dóm Máltán

Az Európai Unió legkisebb tagállama, ahol érdekesen keveredik az európai és az afrikai kultúra. A főnicaiak, a punok, a rómaiak, az arabok és a normannok után a Máltai lovagrend uralkodott a szigeten. Az ország egészen 1964-ig brit gyarmat volt, így a mai napig baloldali a közlekedés. A rengeteg történelmi emlék mellett csodálatos tengerpartjai teszik kiváló nyaralóhelyszínné. Érdekesség, hogy Faludy György költő évekig lakott a szigeten.

Madeira

Profimedia, Alamy

Bár Afrika lábainál található, Portugáliához tartozik. Nekünk, magyaroknak azért is érdekes lehet, mert itt van eltemetve IV. Károly, az utolsó magyar király. Azoknak való, akik szeretnek túrázni is. Lehet bortúrákat tenni, messze földön híres az itt készült bor, sőt a csipke is. A sziget nagyon rendezett, gondozott, ám nem a bulizni vágyóknak ajánlott, sokkal inkább azoknak, akik kellemes kikapcsolódásra vágynak.

Albánia, Ksamil

, Profimedia, Alamy

Profimedia, Alamy

Az utóbbi 10-15 évben rengeteget fejlődött ez az ország. Ksamil egy üdülőfalu Albánia déli részén, gyönyörű homokos tengerparttal. Biztonságos, az albán Bora Borának is nevezik a helyet. Mivel nem annyira felkapott és ismert, így nem kell olyan zsúfoltságra számítani, mint például a horvátoknál. Infrastruktúrában még van hová fejlődnie, de akik egy kellemes vízparti nyaralásra vágynak egy csodás helyen, mindenképpen látogassanak el Ksamil településre.

Kapcsolódó Cikkek

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.