EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Hova menjek nyaralni?

Már javában tombol a nyár, de még nem késő megszervezni a vakációt. A legtöbben a horvát, a görög tengerpartra, vagy a Balatonra mennek nyaralni. A Lokál arra kérte Kiss Róbert Richárd turisztikai újságírót, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének új helyeket felfedezni az idei nyáron.

Olaszország, Cinque Terre


Nem annyira népszerű a magyar turisták körében, pedig bámulatosan szép. A sziklákra épült gyönyörű rózsaszín, sárgás házakról és a meseszép öblökről nem is beszélve. Genova közelében található, így vonattal vagy autóval is kiválóan megközelíthető. Cinque Terrét az UNESCO még korábban felvette a Világörökség listájára. A Ligur-tenger partja természetesen fürdőzésre is kiválóan alkalmas.

Montenegró, Budva


,  Profimedia, Alamy

Profimedia, allOver Photo

Az országot most kezdik felfedezni a turisták. Abszolút biztonságos, nyugodt hely. Az infrastruktúra talán még nem annyira fejlett, mint Horvátországban. Budva városa a legnépszerűbb, pezsgő éjszakai élettel. Óvárosa egy kicsiny félszigeten fekszik. Olcsóbb is valamivel, mint Horvátország. Útlevél sem kell, a magyarok személyi igazolvánnyal is utazhatnak.

Málta

Feldíszített mostai dóm Máltán

Az Európai Unió legkisebb tagállama, ahol érdekesen keveredik az európai és az afrikai kultúra. A főnicaiak, a punok, a rómaiak, az arabok és a normannok után a Máltai lovagrend uralkodott a szigeten. Az ország egészen 1964-ig brit gyarmat volt, így a mai napig baloldali a közlekedés. A rengeteg történelmi emlék mellett csodálatos tengerpartjai teszik kiváló nyaralóhelyszínné. Érdekesség, hogy Faludy György költő évekig lakott a szigeten.

Madeira

Profimedia, Alamy

Bár Afrika lábainál található, Portugáliához tartozik. Nekünk, magyaroknak azért is érdekes lehet, mert itt van eltemetve IV. Károly, az utolsó magyar király. Azoknak való, akik szeretnek túrázni is. Lehet bortúrákat tenni, messze földön híres az itt készült bor, sőt a csipke is. A sziget nagyon rendezett, gondozott, ám nem a bulizni vágyóknak ajánlott, sokkal inkább azoknak, akik kellemes kikapcsolódásra vágynak.

Albánia, Ksamil

, Profimedia, Alamy

Profimedia, Alamy

Az utóbbi 10-15 évben rengeteget fejlődött ez az ország. Ksamil egy üdülőfalu Albánia déli részén, gyönyörű homokos tengerparttal. Biztonságos, az albán Bora Borának is nevezik a helyet. Mivel nem annyira felkapott és ismert, így nem kell olyan zsúfoltságra számítani, mint például a horvátoknál. Infrastruktúrában még van hová fejlődnie, de akik egy kellemes vízparti nyaralásra vágynak egy csodás helyen, mindenképpen látogassanak el Ksamil településre.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.