EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Huszáros hagyományőrzés

A honvédség létrejöttének 170. évfordulóját ünnepeljük idén. Ez alkalomból több hagyományőrző egyesület is összeállt, hogy a Népművészeti Tájháznál megmutassák a hódmezővásárhelyieknek, milyen egy huszár, egy katona élete a táborban.

Tábori életképek néven szervezett rendezvényt a Hagyományőrző Pállfy Huszáregyesület, az 1848–49-es szabadságharc Szegedi 3-as Honvéd Zászlóalj Hagyományőrző Egyesület, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Aki a tájház környékén járt Hódmezővásárhelyen, már délelőtt hallhatta a dobszót, amire a huszárok és honvédek együtt vonultak át a Kossuth térre, hogy megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát és az I. világháborús emlékművet

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.