EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Huszáros hagyományőrzés

A honvédség létrejöttének 170. évfordulóját ünnepeljük idén. Ez alkalomból több hagyományőrző egyesület is összeállt, hogy a Népművészeti Tájháznál megmutassák a hódmezővásárhelyieknek, milyen egy huszár, egy katona élete a táborban.

Tábori életképek néven szervezett rendezvényt a Hagyományőrző Pállfy Huszáregyesület, az 1848–49-es szabadságharc Szegedi 3-as Honvéd Zászlóalj Hagyományőrző Egyesület, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Aki a tájház környékén járt Hódmezővásárhelyen, már délelőtt hallhatta a dobszót, amire a huszárok és honvédek együtt vonultak át a Kossuth térre, hogy megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát és az I. világháborús emlékművet

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.