2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XVIII.kerület

Idén is a Bókay indítja az őszt

Bár még messze az iskolakezdés és az ősz, már érdemes bevésni a naptárakba szeptember második hétvégéjét, amikor a korábban Szeptemberi Kóstolóként ismertté váló Bókay-kerti Napokat másodszor rendezik meg.

Tavaly a Csülökfesztivál is sok embert vonzott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A főzéssel és kóstolással egybekötött Bókay-kerti Napokat, ezt a kulturális fesztivált sokan Szeptemberi Kóstolóként ismerhetik régről. Az esemény gasztronómiai programjának középpontjában a nemzetek konyhája áll, ám a főzőversenyen és a kerületi tánccsoportokon kívül további népszerű fellépők is színesítik a műsort, amely most is ingyenesen látogatható.


1999-ben egy Bókay-kerti családi piknik alkalmával született meg az ötlet, hogy jó volna széles körben szervezni ilyen eseményt, majd 2000-ben Szeptember Feszt néven már valósággá is vált a gondolat − emlékeztet a bp18.hu. A több napig tartó gasztrokulturális rendezvény neve 2008-ban Szeptemberi Fesztiválra változott, de a lényeg ugyanaz maradt: a főzés, és sokáig a pörköltkészítés volt a fő program. Néhány évvel ezelőtt aztán Szeptemberi Kóstoló lett az őszi családos program elnevezése, és azóta tematikus ételek készítése szerepel a műsoron. Tavaly például a csülöké volt a főszerep, ezért Csülökfesztivál volt a rendezvény alcíme. A zenei kínálat sem csekély, hiszen mások mellett Révész Sándor, Pély Barna, az Ismerős Arcok és az Ocho Macho is fellép.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek