EUR: 323,34 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XVIII.kerület

Idén is a Bókay indítja az őszt

Bár még messze az iskolakezdés és az ősz, már érdemes bevésni a naptárakba szeptember második hétvégéjét, amikor a korábban Szeptemberi Kóstolóként ismertté váló Bókay-kerti Napokat másodszor rendezik meg.

Tavaly a Csülökfesztivál is sok embert vonzott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A főzéssel és kóstolással egybekötött Bókay-kerti Napokat, ezt a kulturális fesztivált sokan Szeptemberi Kóstolóként ismerhetik régről. Az esemény gasztronómiai programjának középpontjában a nemzetek konyhája áll, ám a főzőversenyen és a kerületi tánccsoportokon kívül további népszerű fellépők is színesítik a műsort, amely most is ingyenesen látogatható.


1999-ben egy Bókay-kerti családi piknik alkalmával született meg az ötlet, hogy jó volna széles körben szervezni ilyen eseményt, majd 2000-ben Szeptember Feszt néven már valósággá is vált a gondolat − emlékeztet a bp18.hu. A több napig tartó gasztrokulturális rendezvény neve 2008-ban Szeptemberi Fesztiválra változott, de a lényeg ugyanaz maradt: a főzés, és sokáig a pörköltkészítés volt a fő program. Néhány évvel ezelőtt aztán Szeptemberi Kóstoló lett az őszi családos program elnevezése, és azóta tematikus ételek készítése szerepel a műsoron. Tavaly például a csülöké volt a főszerep, ezért Csülökfesztivál volt a rendezvény alcíme. A zenei kínálat sem csekély, hiszen mások mellett Révész Sándor, Pély Barna, az Ismerős Arcok és az Ocho Macho is fellép.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.