EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Érd

Idén is sikeres a Parkoló program

Már tavaly is népszerű volt a gyerekeknek az iskolai szünetre számos változatos, érdekes elfoglaltságot kínáló Parkoló program, amit abból is le lehetett mérni, hogy a korábbiaknál több fiatal vett rajta részt.

Idén július 2. és 6. között hátrányos helyzetű gyerekek napközis táborával indult az évad – természetesen a résztvevőknek teljesen ingyenesen. Ez nem újdonság: nemcsak a belépőket, hanem a harapnivalókat is a szervezők fedezik, az önkormányzat támogatásával. Az ötnapos napközis táborról a program koordinátora, Rákosi Aglája elmondta: igyekeztek változatosságot teremteni, hogy kulturális és szórakoztató élményeket egyaránt nyújtsanak a fiataloknak. Ellátogattak Minipolisba, az Állatkertbe, moziba, megnézték a Hősök terét, az Országházat, a Várat. Nem maradhatott el az érdi kirándulás sem: a sportjátékok, a kézműveskedés mellett a kutyavári romhoz is elsétáltak a gyerekek.


Kiránduláson a kutyavári romnál

Az idén immár tízéves tábor több jelentős újdonságot épített be a programjába. Igazodnak például – az igényeknek megfelelően – a szülők munkaidejéhez, ami annyit jelent, hogy a foglalkozások hamarabb kezdődnek és később érnek véget, mint az elmúlt években.

Indulásra kész a csoport
Fotók: [email protected]

A napközis tábort követően már júniustól egészen augusztus 24-ig 9.30 és 16 óra között – pénteken 9.30 és 13.30 között – az Ifjúsági Klub várja a fiatalokat különféle tematikus programokkal: kreatív, sport- vagy éppen filmes napok lesznek, hogy naponta más-más területtel ismerkedjenek meg a gyerekek. A tervek szerint kirándulásokat is szerveznek, a hetedik-nyolcadik osztályosok számára kortárs segítő képzés, augusztus 21-től pedig drámatábor lesz. Ezekre az ifiklubos programokra nem kell regisztrálni, ezek kötetlenek, nem kötelező minden egyes nap részt venni rajtuk, bárki kedve szerint csatlakozhat akár egy-egy délelőttre vagy délutánra is. Az viszont megkötés, hogy tizennégy évesnél fiatalabb gyerekeket csak szülői engedéllyel fogadhatnak a szervezők.


További részletekről érdeklődni a Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájában lehet, amelynek elérhetősége Érd, Emma u. 8. Nyitvatartás augusztus 24-ig hétfőtől csütörtökig 9.30 és 16.00 között, pénteken 9.30 és 14.00 között. A programokról a 23/362-240-es telefonszámon is adnak információt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.