EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

Idén is sikeres a Parkoló program

Már tavaly is népszerű volt a gyerekeknek az iskolai szünetre számos változatos, érdekes elfoglaltságot kínáló Parkoló program, amit abból is le lehetett mérni, hogy a korábbiaknál több fiatal vett rajta részt.

Idén július 2. és 6. között hátrányos helyzetű gyerekek napközis táborával indult az évad – természetesen a résztvevőknek teljesen ingyenesen. Ez nem újdonság: nemcsak a belépőket, hanem a harapnivalókat is a szervezők fedezik, az önkormányzat támogatásával. Az ötnapos napközis táborról a program koordinátora, Rákosi Aglája elmondta: igyekeztek változatosságot teremteni, hogy kulturális és szórakoztató élményeket egyaránt nyújtsanak a fiataloknak. Ellátogattak Minipolisba, az Állatkertbe, moziba, megnézték a Hősök terét, az Országházat, a Várat. Nem maradhatott el az érdi kirándulás sem: a sportjátékok, a kézműveskedés mellett a kutyavári romhoz is elsétáltak a gyerekek.


Kiránduláson a kutyavári romnál

Az idén immár tízéves tábor több jelentős újdonságot épített be a programjába. Igazodnak például – az igényeknek megfelelően – a szülők munkaidejéhez, ami annyit jelent, hogy a foglalkozások hamarabb kezdődnek és később érnek véget, mint az elmúlt években.

Indulásra kész a csoport
Fotók: [email protected]

A napközis tábort követően már júniustól egészen augusztus 24-ig 9.30 és 16 óra között – pénteken 9.30 és 13.30 között – az Ifjúsági Klub várja a fiatalokat különféle tematikus programokkal: kreatív, sport- vagy éppen filmes napok lesznek, hogy naponta más-más területtel ismerkedjenek meg a gyerekek. A tervek szerint kirándulásokat is szerveznek, a hetedik-nyolcadik osztályosok számára kortárs segítő képzés, augusztus 21-től pedig drámatábor lesz. Ezekre az ifiklubos programokra nem kell regisztrálni, ezek kötetlenek, nem kötelező minden egyes nap részt venni rajtuk, bárki kedve szerint csatlakozhat akár egy-egy délelőttre vagy délutánra is. Az viszont megkötés, hogy tizennégy évesnél fiatalabb gyerekeket csak szülői engedéllyel fogadhatnak a szervezők.


További részletekről érdeklődni a Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájában lehet, amelynek elérhetősége Érd, Emma u. 8. Nyitvatartás augusztus 24-ig hétfőtől csütörtökig 9.30 és 16.00 között, pénteken 9.30 és 14.00 között. A programokról a 23/362-240-es telefonszámon is adnak információt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.