2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Érd

Idén is sikeres a Parkoló program

Már tavaly is népszerű volt a gyerekeknek az iskolai szünetre számos változatos, érdekes elfoglaltságot kínáló Parkoló program, amit abból is le lehetett mérni, hogy a korábbiaknál több fiatal vett rajta részt.

Idén július 2. és 6. között hátrányos helyzetű gyerekek napközis táborával indult az évad – természetesen a résztvevőknek teljesen ingyenesen. Ez nem újdonság: nemcsak a belépőket, hanem a harapnivalókat is a szervezők fedezik, az önkormányzat támogatásával. Az ötnapos napközis táborról a program koordinátora, Rákosi Aglája elmondta: igyekeztek változatosságot teremteni, hogy kulturális és szórakoztató élményeket egyaránt nyújtsanak a fiataloknak. Ellátogattak Minipolisba, az Állatkertbe, moziba, megnézték a Hősök terét, az Országházat, a Várat. Nem maradhatott el az érdi kirándulás sem: a sportjátékok, a kézműveskedés mellett a kutyavári romhoz is elsétáltak a gyerekek.


Kiránduláson a kutyavári romnál

Az idén immár tízéves tábor több jelentős újdonságot épített be a programjába. Igazodnak például – az igényeknek megfelelően – a szülők munkaidejéhez, ami annyit jelent, hogy a foglalkozások hamarabb kezdődnek és később érnek véget, mint az elmúlt években.

Indulásra kész a csoport
Fotók: [email protected]

A napközis tábort követően már júniustól egészen augusztus 24-ig 9.30 és 16 óra között – pénteken 9.30 és 13.30 között – az Ifjúsági Klub várja a fiatalokat különféle tematikus programokkal: kreatív, sport- vagy éppen filmes napok lesznek, hogy naponta más-más területtel ismerkedjenek meg a gyerekek. A tervek szerint kirándulásokat is szerveznek, a hetedik-nyolcadik osztályosok számára kortárs segítő képzés, augusztus 21-től pedig drámatábor lesz. Ezekre az ifiklubos programokra nem kell regisztrálni, ezek kötetlenek, nem kötelező minden egyes nap részt venni rajtuk, bárki kedve szerint csatlakozhat akár egy-egy délelőttre vagy délutánra is. Az viszont megkötés, hogy tizennégy évesnél fiatalabb gyerekeket csak szülői engedéllyel fogadhatnak a szervezők.


További részletekről érdeklődni a Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájában lehet, amelynek elérhetősége Érd, Emma u. 8. Nyitvatartás augusztus 24-ig hétfőtől csütörtökig 9.30 és 16.00 között, pénteken 9.30 és 14.00 között. A programokról a 23/362-240-es telefonszámon is adnak információt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.