EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb XVI.kerület

Ikarusos éremeső a Magyar Bajnokságon

Jól szerepeltek kerületünk atlétái 123. Magyar Bajnokságon, amelyet az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Székesfehérváron rendeztek meg. 

Gyürkés Viktória két számban is diadalmaskodott (Fotó: ikarusatletika.hu)

Az első napon mindjárt egy címvédésnek örülhettek az ikarusosok, hiszen Gyürkés Viktóriát az 1500 méteres futáson a mezőny többi tagja képtelen volt követni, háromszáz méter megtétele után már bő húszméteres előnyre tett szert, amit tovább növelt, és a végén fölényesen diadalmaskodott. Sőt alig telt el néhány perc, és a 3000 méteres akadályfutáson sem talált legyőzőre. Két bajnoki címmel – illetve címvédéssel – a zsebében már fókuszálhat is az Európa-bajnokságra, amelyet augusztus 7. és 12. között rendeznek Berlinben. A Berkovics Imre irányításával készülő középtávfutó hölgy idén már kétszer is megjavította egyéni csúcsát utóbbi versenyszámában, tehát önbizalommal telve várhatja a folytatást.


A felnőttmezőnyben szerzett két bronzérem után Detrik Balázs felért a hazai súlylökőmezőny csúcsára. Fontos eleme az eredménynek, hogy edzője, Kovács Gyula számos korosztályos bajnoki cím, korosztályos válogatottsiker után felnőtt versenyzőt is a dobogó csúcsára segített.

Kéri Tamás rúdugró akkor hozta a szezon legjobb formáját, amikor arra a legnagyobb szükség volt: idei legjobb teljesítménye most a második helyhez volt elegendő.


Rab Attila évek óta biztos pont, meghatározó ember a felnőtt gerelyhajítók mezőnyében. Jó versenyzőtípus, aki az utolsó sorozatra rendre összekapja magát. Ebben most sajnos, ahogyan edzője, Kőrös András is elmondta, egy kisebb sérülés akadályozta, aminek „köszönhetően” két dobást ki kellett hagynia, és be kellett érnie a második hellyel.

Dénes Ervin két versenyszámot vállalt. A számára elsődleges 3000 méteres akadályfutás mellett 5000 méteren is rajthoz állt. Mindkét versenyét egyéni csúccsal teljesítette, ami most egy bronzéremet ért.

Kapcsolódó Cikkek