2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb I.kerület XI.kerület

Ilyen volt az első Szabihíd

Nyakba a gyerekek, és irány a hídpiknik!l (Fotó: Keresztesi Balázs)

Függőágyban is ringatózhattunk (Fotó: Keresztesi Balázs)

A fiatalok még a hídra is felmásztak (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Idén is átengedik a gyalogosoknak a Szabadság hidat négy egymást követő nyári hétvégén, amelyből az első július 14–15-e volt. Aki lemaradt, most egymás után háromszor is pótolhatja, 21–22-én, 28–29-én és augusztus 4–5-én veheti birtokba családjával, barátaival a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől lezárt hidat. A Szabihíd projekt kapcsolódó programjai a https://www.facebook.com/szabihid/ oldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.