EUR: 323,09 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Iskolások rajzai a Városháza falán

Gyermekrajzok díszítik a belváros nevezetes épületeit (fotó: Domján Attila)

A VeszprémFest idén is meghirdette rajzpályázatát a veszprémi iskolák tanulói számára. A szakértői zsűri által kiválasztott 10-10 legjobb munkát a fesztivál kísérőrendezvénye, a Rozé Rizling Jazz Napok tíz estéje alatt vetítik ki a Városháza, illetve a Tűztorony épületére. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy az általános és középiskolásokat is megszólító felhívásra 250 munkát adtak le, így a Művészetek Háza igazgatója, Hegyeshalmi László elnökletével felállt zsűrinek valóban nehéz dolga volt a nyertesek kiválasztásakor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.