2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Békéscsaba

Ismerkedj hazai környezetben egy idegen kultúrával!

Augusztus végéig 21 országból összesen 113 cserediák érkezik Magyarországra a 2018/2019-es tanévre az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében. Közülük hét külföldi középiskolás remélhetőleg Békés megyében talál majd otthonra.

Az American Field Service (AFS) a világ egyik legnagyobb és legrégebbi nemzetközi diákcsere-szervezete, amely ezúttal Békés megyében keres olyan önkéntes családokat, amelyek szívesen befogadnak egy külföldi diákot a következő tanévre. Az AFS Magyarország békéscsabai és orosházi körzetei kiemelkedő szerepet töltenek be a nemzetközi diákcsere-szervezet hazai életében. A megyében jelenleg nyolc külföldi (belga, maláj, olasz, paraguayi, thai és török) középiskolás diák ismerkedik a magyar élettel és kultúrával, míg Békés megyéből egy diák Olaszországban tölti a csereévét.


Július végéig van idő gondolkozni, akkor választja ki a szervezet azokat a családokat, amelyek a következő tanévre egy cserediákot fogadhatnak. Összesen hét külföldi diák érkezik megyénkbe, közülük egy olasz fiú és egy japán lány számára már szerető fogadócsaládot talált az AFS. A nyár végén érkező további öt (thai, török, hongkongi, brazil, finn vagy indonéz) cserediák befogadására a szervezet újabb családok jelentkezését várja.

Akik külföldi diákot fogadnának, az AFS budapesti irodájához vagy megyei önkénteseihez fordulhatnak felvilágosításért, illetve a www.afs.hu oldalon szerezhetnek információkat. Az önkéntes családok számára az AFS támogatást nyújt, amely a diák utazási költségeit, iskolai étkezését, beteg- és baleset-biztosítását, gyógyszereit fedezi. A cserediákok fogadásának nincsenek szigorú követelményei, fontos azonban, hogy egy család azért döntsön külföldi diák befogadása mellett, mert kíváncsi egy más országból érkező emberre.

Kapcsolódó Cikkek