EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Érd

Ismét Érdi Művésztelep

A kortárs művészeti alkotásokat rendszeresen vendégül látó Érdi Galéria szervezésében megnyílt az immár szokásos Művésztelep. A tizedik alkalommal megrendezett alkotótáborban két héten át dolgoznak a művészek.

A részletekről Kéri Mihály képzőművész, a galéria vezetője tájékoztatta a Lokál Extra munkatársát. Egyebek mellett elmondta, hogy az alkotóknak ezúttal az Érdi Bolyai János Általános Iskola ad otthont, itt dolgoznak reggeltől éjfélig. A tervek szerint a két hét alatt egy-egy képzőművész hat-tíz művet ad ki a kezéből, és az elkészült alkotásokból évről évre egyet hagynak itt a művésztelep végeztével. A résztvevők köre a kezdetektől változatlan; tíz éve ugyanaz a tizenhárom művész – Aknay János, Csetneki József, Eőry Emil, Hudák Mariann (Maya), Kalocsai Enikő, Karsch Manfred, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Puha Ferenc, Fritz Rautner, Székács Zoltán, Sz. Varga Ágnes és Wrobel Péter – vesz részt az alkotótábor munkájában. Az összegyűlt művek egyelőre egy raktárban várják „sorsuk jobbra fordulását”, például hogy azokat valamikor egy városi képtár állandó kiállításán tekinthesse meg a nagyközönség.


A fotót a tavalyi alkotótáborban készítette Eöry Emil – Hudák Mariann (Maya) alkotás közben

Kéri Mihály azt is elmondta, hogy az idei művésztelep zárásaként augusztus harmadikán délután öt órától a műtermekként szolgáló tantermekben tekinthetik meg az érdeklődők az alkotók „műhelytitkait”, ismerkedhetnek meg az alkotási folyamat részleteivel. Este hét órától a Magyar Földrajzi Múzeum műemlék épületének hangulatos kocsiszínjében és kertjében a tízéves jubileum alkalmából rendezett fogadás keretében várják a résztvevők a művészetbarátokat büfével, zenével, beszélgetésekkel.

Az idei Érdi Művésztelepen elkészült alkotásokat decemberben lehet megtekinteni az Érdi Galériában.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.