EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

Ismét Érdi Művésztelep

A kortárs művészeti alkotásokat rendszeresen vendégül látó Érdi Galéria szervezésében megnyílt az immár szokásos Művésztelep. A tizedik alkalommal megrendezett alkotótáborban két héten át dolgoznak a művészek.

A részletekről Kéri Mihály képzőművész, a galéria vezetője tájékoztatta a Lokál Extra munkatársát. Egyebek mellett elmondta, hogy az alkotóknak ezúttal az Érdi Bolyai János Általános Iskola ad otthont, itt dolgoznak reggeltől éjfélig. A tervek szerint a két hét alatt egy-egy képzőművész hat-tíz művet ad ki a kezéből, és az elkészült alkotásokból évről évre egyet hagynak itt a művésztelep végeztével. A résztvevők köre a kezdetektől változatlan; tíz éve ugyanaz a tizenhárom művész – Aknay János, Csetneki József, Eőry Emil, Hudák Mariann (Maya), Kalocsai Enikő, Karsch Manfred, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Puha Ferenc, Fritz Rautner, Székács Zoltán, Sz. Varga Ágnes és Wrobel Péter – vesz részt az alkotótábor munkájában. Az összegyűlt művek egyelőre egy raktárban várják „sorsuk jobbra fordulását”, például hogy azokat valamikor egy városi képtár állandó kiállításán tekinthesse meg a nagyközönség.


A fotót a tavalyi alkotótáborban készítette Eöry Emil – Hudák Mariann (Maya) alkotás közben

Kéri Mihály azt is elmondta, hogy az idei művésztelep zárásaként augusztus harmadikán délután öt órától a műtermekként szolgáló tantermekben tekinthetik meg az érdeklődők az alkotók „műhelytitkait”, ismerkedhetnek meg az alkotási folyamat részleteivel. Este hét órától a Magyar Földrajzi Múzeum műemlék épületének hangulatos kocsiszínjében és kertjében a tízéves jubileum alkalmából rendezett fogadás keretében várják a résztvevők a művészetbarátokat büfével, zenével, beszélgetésekkel.

Az idei Érdi Művésztelepen elkészült alkotásokat decemberben lehet megtekinteni az Érdi Galériában.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.