2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Sopron

Ismét Tízforrás!

Idén ismét tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves-foglalkozások, ökotúrák szórakoztatják a közönséget a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján. Július 13-tól a Tízforrás Fesztivál pezsgő programjai Hegykő mellett, Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon zajlanak majd. A fesztivál nyitókoncertjét a világzenét játszó Besh o droM együttes adja Szalóki Ágival. Hosszú évek után a szervezőknek sikerült elhívni Dés Lászlót, akinek Nagy utazás című koncertjén Tóth Vera is fellép. Idén ünnepli 75. születésnapját Szakcsi Lakatos Béla, akit kiváló jazz-zenészekkel a Rákfogó együttes kísér el Hegykőre. Koncertezik még többek között a Hiperkarma, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, Nikola Parov és Herczku Ágnes, a Nana Vortex, Szeder, továbbá a Budapest Bár.

Fotó: Csiger

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.