2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Tech

Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

A megújuló erőforrásokból táplálkozó kompakt minisütő igazán hasznos találmány, ráadásul még környezetbarát is. Biztosan kerültek már néhányan olyan helyzetbe, hogy a puszta vagy az erdő közepén, esetleg egy napokig tartó túra alkalmával a szabadban kellett éjszakázni.

Az ilyen helyzetekben az ember ha főzni vagy melegíteni szeretne valamit, tüzet rak vagy előkapja táskájából a BioLite CampStove névre keresztelt okossütőjét. Ahhoz, hogy működésre bírja, nincs más dolga, mint fenyőtobozokkal, ágakkal, esetleg apró gallyakkal megpakolni, és már rotyoghat is rajta a finom hagymás bab. Ettől persze még nem esünk hasra, hiszen ilyen minigrillekkel Dunát lehet rekeszteni, hatalmas a választék. Ám az, hogy a hő hatására működésre bírt termoelektromos generátornak köszönhetően még a mobilunkat is tölthetjük, zseniális.


Nincs többé lemerült készülék vagy powerbank, így ha a természetet járjuk, nem fogunk energia hiányában elszakadni a civilizációtól. Egy liter víz mindössze 4,5 perc alatt felforralható, az előállított energiával pedig nem csupán étel készíthető, hanem kávé főzhető és pillecukor sütögethető, azon túl, hogy a beépített USB csatlakozó a kis elektromos készülékeket is képes ellátni bioenergiával, és könnyen, kedvező méreteiből adódóan akár kézipoggyászként is szállítható. Az okosgrill már Magyarországon is beszerezhető, ára 60 és 70 ezer forint között mozog.

Kapcsolódó Cikkek