EUR: 344,62 Ft
CHF: 320,59 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Itt az első kép a családsegítőben gyilkoló inárcsi férfiről

Pénteken kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken a 61 éves Cs. Attila előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalás. A férfi szerdán brutális kegyetlenséggel végezte ki az inárcsi családsegítőbe a 44 éves, háromgyermekes szociális munkást, V.-T. Andreát. Mutatjuk az első fotót a gyanúsítottról!

Péntek kora délután vezették elő a Budapest Környéki Törvényszéken a 61 éves Cs. Attilát, aki szerdán egy késsel a kezében sétált be az inárcsi családsegítőbe és nyakon szúrta az ott dolgozó V.-T. Andrea szociális munkást. A 44 éves, háromgyermekes családanya a helyszínen belehalt sérüléseibe. Cs. Attilát a helyszínen fogták el, most a bíróság döntött előzetes letartóztatásáról.


/Fotó: Mészáros Diána – Lokál

A férfi egyébként beismerő vallomást tett – írta a 24.hu. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a portálnak elmondta: Cs. Attila végig együttműködő volt.

Eközben a Pest Megyei Főügyészség indítványt tett pénteken a férfi letartóztatására. A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a bűnügy előzményeiről azt írta: “a gyanúsított, egy inárcsi férfi anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és családjának júliusban el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni nekik, azonban nem járt sikerrel. Amikor a férfi ezt a családsegítői irodában az ügyintéző nőtől megtudta, dühös lett, elővette kését és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.  A férfi ezután átment a polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett. A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A főügyészségi közlemény kitér arra, hogy a bűncselekmény, amelyben nyomoznak, minősített emberölés, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani, és annak veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását.”


A közleményből tehát kiderül, hogy a szociális munkás próbált segíteni a férfinek, aki mégis rá volt dühös és őt gyilkolta meg, holott az áldozat semmiről sem tehetett.

V.-T. Andreát minden inárcsi szerette, a Ripost több esetről is beszámolt, amikor a szociális munkás bőven munkaköri leírását is meghaladóan próbált segíteni az embereken.

“Mindig nyitva állt az ajtaja előttünk” – mesélte a lapnak Andrea egyik volt ügyfele, a megrendült Kulcsár Lászlóné Éva. “Andreát mindenki ismerte és szerette. Korábban hasonló problémával küszködtünk mi is, mint a gyilkosa, Attila és a családja. A férjem, László elvesztette a munkahelyét a betegsége miatt, ezért én alig bírtam egyedül ellátni a két gyermekünket, Evelint és Zoltánt” – emlékezett vissza a kritikus időszakra.

“Egyik reggel telefonáltak a gyámügytől, hogy ki fognak jönni hozzánk. Nagyon megijedtem. Kiderült, hogy a lányom osztályfőnöke felhívta őket, hogy nagyon szomorú a lányom és hatalmas probléma van a családdal. Hiába magyaráztam nekik, hogy a gyerekek sosem éheztek és mindig tiszta ruhában jártak: tudták, hogy tartozásaink vannak. Elküldtek Andihoz. Komoly arccal fogadott minket, de ahogy megtudta, milyen problémáink vannak, azonnal megenyhült a szíve. Segített elintézni a papírokat, hogy ne vegyék el a kislányunkat, és még segélyt is kaptunk. Nemegyszer fordult elő, hogy csengettek, és ő állt az ajtóban, kezében egy zacskó cukorral, tejjel, tésztával… Hálásak voltunk neki mindenért. A szívünk szakad meg, hogy ez történt vele” – zokogta el magát Kulcsárné.

/Fotó: Mészáros Diána – Lokál

De nem ez az egyetlen hasonló történet:

“Régóta ismertük Andit, jó híre volt. Mindig a rászoruló gyerekekkel és a segítséget kérő szüleikkel foglalkozott. Szinte alig lehetett megállítani az utcán, mert egyik családtól a másikhoz rohant. Amikor a feleségem megszülte a kis Milánt, elmentünk hozzá, mert tudtuk, hogy őt kell keresni. Segített papírokat intézni a gyeshez, a járadékokhoz, amikről fogalmunk sem volt, hogy igénybe vehetjük. Andi, türelmet és időt nem sajnálva leült velünk és órákig magyarázta, hogy melyik papírt, hogyan kell kitölteni, majd beadni, hogy az biztosan a legjobb legyen nekünk. Ismerjük a családját is, nagyon sajnáljuk őket” – mondja Kubik Szabolcs.

A fentiek ellenére Andrea lánya egy Facebook-posztban arról számolt be: nem ez az első eset, hogy édesanyját megfenyegetik.

De édesanyám félt! Mert bántották verbálisan. És édesanyám így is bement dolgozni, szeretettel és türelemmel, rendíthetetlen hittel hogy egy jobb dolgot vihet ma végbe.” – írta Ramóna. Rajta kívül még két gyermek maradt árván a szörnyű tragédia után.

Édesanyám emlékére! Hogy mindenki megtudja, milyen ember is volt Ő!A megosztásokat az Ő nevében is megköszönöm!…

Gepostet von Oláh Ramóna am Mittwoch, 11. Juli 2018

– Soha nem fogom megbocsátani a tettesnek, hogy elvette Andrea életét. Csak egy tavalyi beszélgetésből tudok erőt meríteni, melyben leszögezte: bármi történjék is, soha nem szabad feladni. Többet nem mondhatok – mondta Andrea férje, Antal zokogva a Lokálnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a családdal egyetértésben saját halottjának nyilvánítja az Inárcson július 11-én munkavégzés közben meggyilkolt Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársát. A háromgyermekes édesanya hosszú évek óta, nagy szakmai tapasztalattal és alázattal dolgozott családsegítő szociális munkásként. Időt és energiát nem sajnálva karolt fel számára sokszor ismeretlen, rászoruló embereket, akiknek lehetetlent nem ismerve próbált kiutat keresni nehéz élethelyzetükből. A szociális és gyermekvédelmi területen foglalkoztatottak közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Az itt dolgozó mintegy százezer ember nagy elkötelezettséggel fordul minden nap a kihívásokkal küzdőkhöz, és áll helyt embert próbáló munkájában. Az inárcsi családsegítő élete utolsó pillanatáig ezt tette, az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársait megrendítette a tragédia. Halála veszteség a teljes szociális szakmának – írta közleményében a minisztérium.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek