EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Izgalmas programokkal vár a Születés Hete Fesztivál

A szülés és a születés az élet legnagyobb csodája.Úgy tartják, hogy nincs író, aki szavakba tudná önteni, nincs zenész, aki el tudná dalolni és nincs olyan ember a világon, aki megfelelően le tudná írni azt a pillanatot. A Születés Hete Fesztivál tanít apává, anyává vagy csak érdeklődőkké válni az emberi fogantatás misztériumára, közben arra figyelmeztet, hogy mindemellett nők és férfiak vagyunk.

Az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozathoz idén már sokadik alkalommal csatlakozik a Zalaegerszegi Születés Hete Fesztivál – A családdá válás ünnepe programsorozat, melynek ez évi fő hívószava az apa lesz. Július 30-án 18 órakor a Keresztury Dezső VMK-ban közvetlenül a megnyitó után Gundel Takács Gábor apasága történetéről vall. A Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátorral, háromgyerekes családapával Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke beszélget. 13 és 20 óra között ismét  várja a már regisztráltakat a szabadnapos Anyaszerviz szépségszakértő csapata a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodájában, a Kossuth Lajos út 47–51.-ben.  Azonban – az eddigi évektől eltérően – ezúttal az urak kezében lesz a döntés, ők határozhatják meg, milyen sminket, frizurát, öltözéket látnának szívesen párjukon. A program célja, hogy növelje a házastársak között az összetartozás erejét és a férfiak érezzék, az ő véleményük is számít, legyen szó akár ruhaviseletről, akár szépítkezésről. Olyan kísérletező kedvű házaspárok jelentkezését várják, akik szeretnének élni egy 1,5-2 órás styling lehetőségével, amelyet szakértő segítséggel ugyan, de elsősorban az urak irányítanak, majd a tapasztalatokat megbeszélve a végső simításokat már a hölgyekkel együtt, az ő személyes igényeiket is figyelembe véve végzik el.


Július 31-én Pocakosnap indul, azaz 9 és 15 óra között workshoppingra várják az érdeklődőket a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Egészségfejlesztési Irodájában, ahol tematikus  előadásokat hallgathatnak meg szaktanácsadóktól, dietetikusoktól.

Augusztus 1-jén 13 órától ismét lesz interaktív szülőszoba-látogatás, 2-án 16 órától pedig a Napsugár óvodában családi nappal folytatódik a rendezvény, míg 3-án az apáké lesz a főszerep: többek között lesz apás élményfotózás kellékekkel, apás játszóház és Mihalecz Gábor pár- és családterapeuta előadása arról, milyen a jó apa. A programok talán egyik legérdekesebb időutazása, szakértők vezetésével, egy regisztrációhoz kötött interaktív kiállítás a Keresztury VMK-ban augusztus 3–4-én 10 órától 18 óráig, ahol az érdeklődők 60 perces belső utazáson élhetik át a születés folyamatát a megtermékenyítéstől a megszületés pillanatáig. A kiállításon a látogatók összerakhatják a DNS-láncot, kipróbálhatják, milyen kismamává válni, mit jelent az „édes teher”, azaz a pocak növekedése. Belebújhatnak, elhelyezkedhetnek újra az anyaméhben és felidézhetik magzati emlékeiket, meghallgatják az anyai szívdobogást. A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által meghirdetett Én, a mintApa című pályázat nyereményei 3-án 17.30-tól 18 óráig vehetők át.


Idén a férfiak segítik a szépítő csapat munkáját, hogy szeretnék látni a párjukat

Az idei év hívó szava, az APA

Interaktív kiállítás fogantatástól a születésig, még az “anyaméhbe” is bebújhatnak az érdeklődők

Idén is lesz Pocakos nap, szaktanácsadók előadásaival fűszerezve

60 perces időutazás a fogantatástól a születésig. A program regisztrációhoz kötött!

Az Interaktív szülőszoba látogatás nagyon népszerű

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.