2019. március 26., kedd
Emánuel

Életmód

Jakabos Zsuzsa figyel a testére

Edzőtáborban készül az augusztusi Európa-bajnokságra a gyönyörű úszónő, Jakabos Zsuzsa. A sportoló gyakorlatilag csak eszik, alszik és úszik ebben az időszakban, ám mégis szakított egy kis időt, hogy lapunknak meséljen arról, hogyan telnek a napjai.

– Általában hat körül van az első edzésem, aztán délután egy másik. A közbeeső időbe pedig beszorítom az egyéb, otthoni feladataimat, olykor még főzök is magamnak – mesélt napi rutinjáról a sportoló. – Hétköznap gyors és tápláló, húsalapú ételeket eszem, általában köles- vagy rizskörettel, a finomított szénhidrátokat igyekszem kerülni, a közérzetem is jobb így – tudtuk meg Jakabos Zsuzsától, akit kevéssé foglalkoztat a külseje. – Az, hogy így nézek ki, az edzésnek köszönhető, illetve a génjeimnek. Sokkal inkább az eredményeimre vagyok büszke, hiszen tudom, hogy mennyi munka van mögötte. A külsőmön meglátszik a sok úszás nyoma, például széles a vállam, ami valakinek tetszik, valakinek nem. Egyébként sok szép lányt látok az utcákon, de jó lenne, ha elsősorban a belső értékeket becsülnénk. 


Jakabos Zsuzsa egy éve ment férjhez edzőjéhez, Petrov Ivánhoz. Azt mondja, nem sok minden változott köztük a nagy nap óta, ám annak, hogy emellett együtt is dolgoznak, rengeteg előnye van. – Közös a cél, nem kell összeegyeztetni a munkaidőnket, értjük egymás munkahelyi problémáit. Megtanított, hogy figyeljek a testem jelzéseire. Gyerekként a kemény edzői módszerekhez voltam szoktatva, de olykor többre megyek egy kis pihenéssel – mondta lapunknak Jakabos, aki a rendszeres edzés mellett nagyon odafigyel a megfelelő táplálkozásra is, hogy fitten tartsa magát. – Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, és ügyelek a mindennapos extra fehérje- és vitaminbevitelre. Imádom a „zöld”, vagyis a természetes termékeket, a protein mogyorós fehérje jelenleg az abszolút favoritom, ebből minden tréning után iszom.

Kapcsolódó Cikkek