EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Jelentkezz tehetségkutatóra!

Tolna-Mözsön harmadik alkalommal rendezik meg a Sokszínű Élő Népművészet elnevezésű fesztivált augusztus 25-én. Az idén egy újabb programmal egészül ki a rendezvény, mégpedig ifjú népdalénekesek és néptáncosok tehetségkutatójával. A 7 és 14 év közötti fiatal hagyományápoló zenekarok, néptáncosok, népdalénekesek jelentkezését július 31-ig várják a szervezők, tájékoztatott Tusa Zsuzsanna művelődésszervező.

– A fesztivál fő elemeként népzenei tehetségkutatót hirdetünk Legyél a népzene része címmel. Ezt a rendezvényt a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár Mözsi Művelődési Házában szervezzük meg. A 7 és 14 év közötti hagyományőrző zenekarok, néptáncosok, népdalénekesek meghallgatására bárki jelentkezhet, legkésőbb július 31-ig. Nevezni az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységhez kötődő produkciójával lehet – részletezte a művelődésszervező.


7 és 14 év közötti fiatalok jelentkezését várják Illusztráció: Lokál Extra.

Hozzátette, a tehetségkutató fő célja, hogy a meghallgatások révén a felnövő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népzene és néptánc csodálatos világát, továbbá egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

– A meghallgatásra nevezhet bármely magyarországi, határon túli iskola, alapfokú művészeti iskola, együttes, egyesület csoportja, szólistája, de emellett egyénileg is lehet nevezni. Nagyon sok szeretettel várunk minden 7 és 14 év közötti gyermeket és fiatalt – zárta szavait Tusa Zsuzsanna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.