2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szekszárd

Jelentkezz tehetségkutatóra!

Tolna-Mözsön harmadik alkalommal rendezik meg a Sokszínű Élő Népművészet elnevezésű fesztivált augusztus 25-én. Az idén egy újabb programmal egészül ki a rendezvény, mégpedig ifjú népdalénekesek és néptáncosok tehetségkutatójával. A 7 és 14 év közötti fiatal hagyományápoló zenekarok, néptáncosok, népdalénekesek jelentkezését július 31-ig várják a szervezők, tájékoztatott Tusa Zsuzsanna művelődésszervező.

– A fesztivál fő elemeként népzenei tehetségkutatót hirdetünk Legyél a népzene része címmel. Ezt a rendezvényt a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár Mözsi Művelődési Házában szervezzük meg. A 7 és 14 év közötti hagyományőrző zenekarok, néptáncosok, népdalénekesek meghallgatására bárki jelentkezhet, legkésőbb július 31-ig. Nevezni az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységhez kötődő produkciójával lehet – részletezte a művelődésszervező.


7 és 14 év közötti fiatalok jelentkezését várják Illusztráció: Lokál Extra.

Hozzátette, a tehetségkutató fő célja, hogy a meghallgatások révén a felnövő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népzene és néptánc csodálatos világát, továbbá egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

– A meghallgatásra nevezhet bármely magyarországi, határon túli iskola, alapfokú művészeti iskola, együttes, egyesület csoportja, szólistája, de emellett egyénileg is lehet nevezni. Nagyon sok szeretettel várunk minden 7 és 14 év közötti gyermeket és fiatalt – zárta szavait Tusa Zsuzsanna.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.