EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Jelentős változások Szolnok forgalmában

Teljes útlezárás mellett zajlik Szolnokon a Zagyva fölötti Dr. Kaposvári Gyula híd felújítása, a városban és a bevezető utakon forgalmi változások történtek – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Gyuricska Éva tájékoztatása szerint a teljes lezárás idején az autóbusz- és gépkocsiforgalom nem haladhat át a hídon, de a kerékpárosok és a gyalogosok továbbra is közlekedhetnek. Szajol irányából le van zárva a 4-es főúton, az úgynevezett turbó körforgalomnál a Szolnok felé kanyarodó sáv. A körforgalomból sem lehet reggel 7 és 9 óra között a Debreceni útra kanyarodni. A Szajol felől érkezők reggel a 442-es út vagy a Tószegi út felhajtójánál tudnak a városba jutni. A korlátozás várhatóan szeptember 15-ig lesz érvényben.


Autók helyett munkások vették birtokba a hidat

A sajtóreferens hozzátette: a lezárás célja, hogy a reggeli csúcsforgalom idején gördülékenyebben haladjon a forgalom az Auchan-körforgalmon át a belváros felé. A Szabadság téri csomópontban, valamint a Pólya Tibor út és az Ady Endre út kereszteződésében a hétköznap csúcsforgalomban – reggel 6 és 9 óra között, délután 15 órától, ameddig szükséges –, illetve szombaton 14 óráig villogó sárga lámpajelzés mellett rendőri forgalomirányítás tapasztalható.

A híd felújítása júniusban kezdődött és előreláthatóan az ősz közepéig, végéig tart. A beruházás keretében a szakemberek elbontják a hídpálya teljes aszfalt- és védő betonburkolatát, valamint a pályalemez szigetelését, majd új útpályaszerkezetet alakítanak ki, továbbá felújítják a híd tartozékait, így a korlátokat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.