2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Szolnok

Jelentős változások Szolnok forgalmában

Teljes útlezárás mellett zajlik Szolnokon a Zagyva fölötti Dr. Kaposvári Gyula híd felújítása, a városban és a bevezető utakon forgalmi változások történtek – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Gyuricska Éva tájékoztatása szerint a teljes lezárás idején az autóbusz- és gépkocsiforgalom nem haladhat át a hídon, de a kerékpárosok és a gyalogosok továbbra is közlekedhetnek. Szajol irányából le van zárva a 4-es főúton, az úgynevezett turbó körforgalomnál a Szolnok felé kanyarodó sáv. A körforgalomból sem lehet reggel 7 és 9 óra között a Debreceni útra kanyarodni. A Szajol felől érkezők reggel a 442-es út vagy a Tószegi út felhajtójánál tudnak a városba jutni. A korlátozás várhatóan szeptember 15-ig lesz érvényben.


Autók helyett munkások vették birtokba a hidat

A sajtóreferens hozzátette: a lezárás célja, hogy a reggeli csúcsforgalom idején gördülékenyebben haladjon a forgalom az Auchan-körforgalmon át a belváros felé. A Szabadság téri csomópontban, valamint a Pólya Tibor út és az Ady Endre út kereszteződésében a hétköznap csúcsforgalomban – reggel 6 és 9 óra között, délután 15 órától, ameddig szükséges –, illetve szombaton 14 óráig villogó sárga lámpajelzés mellett rendőri forgalomirányítás tapasztalható.

A híd felújítása júniusban kezdődött és előreláthatóan az ősz közepéig, végéig tart. A beruházás keretében a szakemberek elbontják a hídpálya teljes aszfalt- és védő betonburkolatát, valamint a pályalemez szigetelését, majd új útpályaszerkezetet alakítanak ki, továbbá felújítják a híd tartozékait, így a korlátokat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.