EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Jelentősen nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma

Csaknem tíz százalékkal nőtt a magyar légteret használó repülőgépek száma egy év alatt – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a HungaroControl Zrt.

A lap keddi számában megjelent cikk szerint a vállalat június végéig 422 ezer gépet irányított Magyarország felett, 9,8 százalékkal meghaladva a tavalyi hasonló időszak 384 ezres forgalmát.

A növekedés azért is tekintélyes, mert az európai légi forgalom félévi bővülése a tavalyihoz képest csak 3,8 százalékot mutatott, vagyis a magyar légtér kapacitásának emelkedése több mint kétszerese a kontinens egészének.

A HungaroControl szerint nincs kizárva, hogy idén összesen több mint egymillió repülőgép, illetve 150 millió utas biztonságos közlekedését látják el.

A cég ugyanakkor rámutatott, hogy szükség van a légi forgalmi irányítói létszám bővítésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.