2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Életmód

Jó befektetés a garázs

A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához. Az ingatlan.com elemzése szerint ma már ott tartunk, hogy egy-egy garázs befektetési szempontból is felveszi a versenyt egy lakással. 

Ez pedig a befektetési célú vásárlásokat is felpörgeti. A fővárosi garázsdrágulásban szerepet játszhat, hogy az elmúlt egy évben az eladásra kínált garázsok száma stagnált, a kiadóké pedig csökkent. Az ingatlanszektor digitalizációját megteremtő proptech megoldások segíthetnek a kritikus parkolási helyzeten. Már most is lehetőségük van a sofőröknek arra, hogy mobilalkalmazásokon keresztül foglalják le a garázsok és irodaházak üres parkolóhelyeit.


Az elmúlt években több, korábban parkolóként hasznosított foghíjtelek eltűnt a fővárosban. A fejlesztők számára a parkolóhelyek és garázsok iránti kereslet lehetőséget jelent, egy-egy újlakás- vagy irodafejlesztésnél a kötelezően előírt parkolókapacitásnál több helyet is érdemes kialakítani, mert akár kiadják, akár értékesítik azokat, a beruházás megtérülhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem kell félni a Z generációtól

  Nem kell félni a Z generációtól

  – Amikor a felsővezetők félnek ezeket a fiatalokat alkalmazni, akkor sztereotípiáktól félnek, amelyek az egyén szintjén torzítanak – mondta Lazányi Kornélia, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja a Société Budapest – Felsővezetői klub elnevezésű pódiumbeszélgetése kapcsán.

 • Mit lásson a HR-es a Facebookon?

  Mit lásson a HR-es a Facebookon?

  A mai világban a digitális jelenlét megkerülhetetlen, és biztosak lehetünk abban, hogy az álláskeresés során a HR-es ránk fog keresni a közösségi oldalakon.

 • Őszköszöntő italok

  Őszköszöntő italok

  A tikkasztó hőségben jól kitanultuk a frissítő koktélok készítését, ősszel viszont a nyugodt kortyolgatásra szakíthatunk időt barátainkkal.