EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,78 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Életmód

Jó befektetés a garázs

A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához. Az ingatlan.com elemzése szerint ma már ott tartunk, hogy egy-egy garázs befektetési szempontból is felveszi a versenyt egy lakással. 

Ez pedig a befektetési célú vásárlásokat is felpörgeti. A fővárosi garázsdrágulásban szerepet játszhat, hogy az elmúlt egy évben az eladásra kínált garázsok száma stagnált, a kiadóké pedig csökkent. Az ingatlanszektor digitalizációját megteremtő proptech megoldások segíthetnek a kritikus parkolási helyzeten. Már most is lehetőségük van a sofőröknek arra, hogy mobilalkalmazásokon keresztül foglalják le a garázsok és irodaházak üres parkolóhelyeit.


Az elmúlt években több, korábban parkolóként hasznosított foghíjtelek eltűnt a fővárosban. A fejlesztők számára a parkolóhelyek és garázsok iránti kereslet lehetőséget jelent, egy-egy újlakás- vagy irodafejlesztésnél a kötelezően előírt parkolókapacitásnál több helyet is érdemes kialakítani, mert akár kiadják, akár értékesítik azokat, a beruházás megtérülhet.

Kapcsolódó Cikkek

  • 3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    A nyár végével a könnyed étkezéseknek is búcsút intünk, és inkább a takaró melegébe burkolózva nassolunk – utána pedig bűntudatunk van a kalóriahabzsolás miatt. Ahelyett, hogy megvonnánk magunktól bármit is, gondolkozzunk inkább ésszerű megoldásokban.

  • Mérgező is lehet a dísztök

    Mérgező is lehet a dísztök

    A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).