EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb XVII.kerület

Jó helyre kerül az esővíz

Hamarosan önkormányzati forrásból csapadékcsatorna-rendszer kiépítése kezdődik, amely a Rákoskerten lehullott esővizet – megfelelő szűrés után – a Merzse-mocsárba vezeti – tájékoztatott közösségi oldalán Riz Levente polgármester.

A  Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat, a Főkert Zrt. munkatársai, a fővárosi és rákosmenti környezetvédelmi szakreferensek, valamint a Merzse-mocsár megmaradása érdekében tevékenykedő helyi civilek képviselői egyeztettek a polgármesterrel a helyszínen (fotó: Riz Levente facebook oldal)

Ezzel a természetvédelmi terület élővilága tovább fejlődhet, a folyamatos vízutánpótlás révén olyan fajok is megjelenhetnek, amelyek évtizedek óta nem voltak ott jelen.


– A fejlesztés más szempontból is fontos: a rákoskerti útépítési program kapcsán elkészült terveink csak úgy kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ha biztosítjuk a befogadó csapadékcsatornát. A projekt ezt a feltételt is teljesíti – mondta a városrész vezetője, hozzátéve, a beruházással egyszerre több gondot is megoldhatnak: mindig lesz elegendő víz a Merzsében, a rákoskerti utcákra hullott esővizet biztonságosan el tudják vezetni, és zöld utat kapnak az útépítések folytatásához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.