EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XVII.kerület

Jó helyre kerül az esővíz

Hamarosan önkormányzati forrásból csapadékcsatorna-rendszer kiépítése kezdődik, amely a Rákoskerten lehullott esővizet – megfelelő szűrés után – a Merzse-mocsárba vezeti – tájékoztatott közösségi oldalán Riz Levente polgármester.

A  Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat, a Főkert Zrt. munkatársai, a fővárosi és rákosmenti környezetvédelmi szakreferensek, valamint a Merzse-mocsár megmaradása érdekében tevékenykedő helyi civilek képviselői egyeztettek a polgármesterrel a helyszínen (fotó: Riz Levente facebook oldal)

Ezzel a természetvédelmi terület élővilága tovább fejlődhet, a folyamatos vízutánpótlás révén olyan fajok is megjelenhetnek, amelyek évtizedek óta nem voltak ott jelen.


– A fejlesztés más szempontból is fontos: a rákoskerti útépítési program kapcsán elkészült terveink csak úgy kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ha biztosítjuk a befogadó csapadékcsatornát. A projekt ezt a feltételt is teljesíti – mondta a városrész vezetője, hozzátéve, a beruházással egyszerre több gondot is megoldhatnak: mindig lesz elegendő víz a Merzsében, a rákoskerti utcákra hullott esővizet biztonságosan el tudják vezetni, és zöld utat kapnak az útépítések folytatásához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.