EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XVII.kerület

Jó helyre kerül az esővíz

Hamarosan önkormányzati forrásból csapadékcsatorna-rendszer kiépítése kezdődik, amely a Rákoskerten lehullott esővizet – megfelelő szűrés után – a Merzse-mocsárba vezeti – tájékoztatott közösségi oldalán Riz Levente polgármester.

A  Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat, a Főkert Zrt. munkatársai, a fővárosi és rákosmenti környezetvédelmi szakreferensek, valamint a Merzse-mocsár megmaradása érdekében tevékenykedő helyi civilek képviselői egyeztettek a polgármesterrel a helyszínen (fotó: Riz Levente facebook oldal)

Ezzel a természetvédelmi terület élővilága tovább fejlődhet, a folyamatos vízutánpótlás révén olyan fajok is megjelenhetnek, amelyek évtizedek óta nem voltak ott jelen.


– A fejlesztés más szempontból is fontos: a rákoskerti útépítési program kapcsán elkészült terveink csak úgy kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ha biztosítjuk a befogadó csapadékcsatornát. A projekt ezt a feltételt is teljesíti – mondta a városrész vezetője, hozzátéve, a beruházással egyszerre több gondot is megoldhatnak: mindig lesz elegendő víz a Merzsében, a rákoskerti utcákra hullott esővizet biztonságosan el tudják vezetni, és zöld utat kapnak az útépítések folytatásához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.