2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb

Jordán szentelt vízzel keresztelték Lajos herceget

Tegnap megkeresztelték Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermekét, Lajos herceget. Erzsébet királynő legkisebb dédunokáját egy többmilliós szenteltvíz-tartóban, szűk családi körben fogadták az egyház tagjává. 

Fotó: Facebook/The Royal Family

Lajos herceg tegnap átesett életének harmadik nyilvános megjelenésén. A két hónapos royal babyt Canterbury érseke keresztelte meg a Szent Jakab-palotában, úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt bátyját, Györgyöt is. Lajos az ünnepségen viselt ruhája a hagyományos keresztelői öltözék volt, olyan, amilyen testvérei is volt korábban.


Erzsébet királynő legkisebb dédunokáját egy több mint négymillió forint értékű szenteltvíz-tartóban fogadták az egyház tagjává, amit a család már 178 éve használ a királyi keresztelők alkalmával. A szentelt vizet egyenesen Jordániából hozták, ahol a Biblia szerint korábban Jézus keresztelője is volt.

A királyi ünnepség szűk családi körben, csupán 30 fő jelenlétében zajlott le. A keresztszülők személye még nem ismert, de találgatások szerint szóba került Guy Pelly, Vilmos legközelebbi barátja és Fergus Boyd, Katalin egyetemi lakótársa is, de elképzelhető, hogy  Beatrix hercegnő és Vilmos személyi titkára, Miguel Head lettek a kicsi keresztszülei.

Profimedia

 

További Cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek