2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb

Jordán szentelt vízzel keresztelték Lajos herceget

Tegnap megkeresztelték Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermekét, Lajos herceget. Erzsébet királynő legkisebb dédunokáját egy többmilliós szenteltvíz-tartóban, szűk családi körben fogadták az egyház tagjává. 

Fotó: Facebook/The Royal Family

Lajos herceg tegnap átesett életének harmadik nyilvános megjelenésén. A két hónapos royal babyt Canterbury érseke keresztelte meg a Szent Jakab-palotában, úgy, ahogy néhány évvel ezelőtt bátyját, Györgyöt is. Lajos az ünnepségen viselt ruhája a hagyományos keresztelői öltözék volt, olyan, amilyen testvérei is volt korábban.


Erzsébet királynő legkisebb dédunokáját egy több mint négymillió forint értékű szenteltvíz-tartóban fogadták az egyház tagjává, amit a család már 178 éve használ a királyi keresztelők alkalmával. A szentelt vizet egyenesen Jordániából hozták, ahol a Biblia szerint korábban Jézus keresztelője is volt.

A királyi ünnepség szűk családi körben, csupán 30 fő jelenlétében zajlott le. A keresztszülők személye még nem ismert, de találgatások szerint szóba került Guy Pelly, Vilmos legközelebbi barátja és Fergus Boyd, Katalin egyetemi lakótársa is, de elképzelhető, hogy  Beatrix hercegnő és Vilmos személyi titkára, Miguel Head lettek a kicsi keresztszülei.

Profimedia

 

További Cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.