EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Nyíregyháza

Kapós volt a horgásznap!

Felejthetetlen napot töltöttek a rakamazi Erzsébet-tábor résztvevői a Nagy-Morotva partján. A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület által szervezett horgásznap a természetről, a játékról és persze a horgászatról szólt.

A rendezvényt Bodnár László polgármester nyitotta meg, aki később maga is segített a kicsiknek a halfogásban. A 101 fős társaság egy percig sem unatkozott, így a mobiltelefonok is a táskákban pihenhettek. A jövő nagy horgászai kiscsoportokban ismerkedtek hazánk halaival, amihez a horgászsuliban használt halas memóriajáték nagy segítséget nyújtott. A horgászat számtalan módszerének bemutatását Molnár István, a horgászegyesület alelnöke egy berendezett akvárium és mini horgászkészségek alkalmazásával tette látványossá. A gyerekek betekinthettek a horgászat legtöbbször láthatatlan világába. A célba dobást gyakorló helyen az etetést és a horog célba juttatását egymással versengve űzték a kisdiákok.


– A legnagyobb várakozás a spiccbotos horgászatot előzte meg. Volt, aki a csontitól tartott és volt, aki először a halat se merte megfogni – aztán a versenyláz minden félelmet felülírt. A halak mintha érezték volna, hogy milyen fontos és meghatározó az első horgászsikerélmény megszerzése, kapást kapás követett. Pillanatonként harsant fel a halat fogtam! rikoltás és jött a közös fotó, a három kívánság és a halacskák kíméletes visszahelyezése természetes közegükbe – mesélte Biri Imre, a horgászsuli programvezetője.

A kicsik fogtak keszeget, szépséges naphalat, de gyermekpróbáló nagyobb kárászt is. A tábor végén csillogó szemekkel mesélték horgászélményeiket – és ki tudja, talán az esti álmok is új irányt vettek.


– Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a tábort irányító és a rendezvényt segítő tanárnőknek, a horgászatot vezető rutinos horgászoknak és a halak „kapókedvét” nagyban növelő Huncut-csali etetőanyagnak – tette hozzá a programvezető.

Kapcsolódó Cikkek