EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Kaszát ragadtak

Hagyományőrző aratóünnepet tartottak a napokban Hódmezővásárhelyen. Az idei év újdonsága volt, hogy a búzatáblához kivonuló lovasokat, kocsisokat a Hód-Kristály Mazsorett Csoport vezette fel.

A felvonulást a Hód-Kristály Majorette Csoport vezette fel, ami igazán különlegessé és ünnepélyessé tette a menetet.

Egyebek mellett azonban igyekezett a népes tömeg mindenben a régi korokat idézni. Összesen 20 fogat és 12 hátasló tette meg tiszteletkörét a városban, hogy aztán dr. Simonffy György ügyvéd búzatáblájánál kaszát ragadjanak és learassák a búzát.

A fiatalabb generációnak is érdemes megismerni, hogyan aratták régen a búzát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.