2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Katonásan helytálltak

Honvédelmi tábort szervezett a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyen, amelynek keretében 35 diák mutathatta meg rátermettségét és talpraesettségét. Az ötnapos együttlét során igazi katonáknak érezhették magukat, hiszen lőttek légpuskával, paintball fegyverekkel, és saját maguknak kellett kialakítaniuk a táborhelyeiket. 

A 12 és 18 év közötti fiatalok részére szóló programsorozat célja, hogy megismertessék velük a Magyar Honvédséget.

Érkeztek gyerekek Csongrád megyéből, Békés megyéből, de az ország keleti részéről is jöttek táborozók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.