EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Szolnok

Kék-sárgában pompáznak a kölcsönözhető biciklik

A Tourinform Szolnok Irodában már kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség – városunk színeiben pompáznak azok a férfi-női-gyermek biciklik, amelyeket a tószegi kerékpárgyár ajánlott fel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központnak.

A Szolnokra érkező turistáknak jó hír, hogy most már két keréken is felfedezhetik a város látnivalóit; az elmúlt évek fáradhatatlan munkálatainak hála most már szinte az egész városban végig ki van építve a kerékpárút, úgyhogy ez az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb és persze a legélvezetesebb közlekedési forma, amit a hozzánk érkezők választhatnak. Persze nem csupán a turisták számára tartják fent a bicikliket, a helyieknek is hasznos lehet, hogy akár egy órácskára is két kerékre pattanhatnak, hogyha valami elintéznivalójuk akad, de akár egész napra is elvihetik a kék-sárga járműveket. A kölcsönzési díj egy órára 500 forint, egy napra pedig 2500 forint, ez tartalmazza a szükséges védőfelszerelést is.


Kék-sárga, a város címerével ellátott bicikliket lehet kölcsönözni a Tourinform Irodában

Az országban már egyre elterjedtebbek a kerékpárkölcsönzők, ami azért is nagyszerű, mert egyre többen választják közlekedésre a biciklit, ami nagyon hasznos az élhetőbb lakókörnyezet és a környezetvédelem szempontjából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.