2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szolnok

Kék-sárgában pompáznak a kölcsönözhető biciklik

A Tourinform Szolnok Irodában már kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség – városunk színeiben pompáznak azok a férfi-női-gyermek biciklik, amelyeket a tószegi kerékpárgyár ajánlott fel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központnak.

A Szolnokra érkező turistáknak jó hír, hogy most már két keréken is felfedezhetik a város látnivalóit; az elmúlt évek fáradhatatlan munkálatainak hála most már szinte az egész városban végig ki van építve a kerékpárút, úgyhogy ez az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb és persze a legélvezetesebb közlekedési forma, amit a hozzánk érkezők választhatnak. Persze nem csupán a turisták számára tartják fent a bicikliket, a helyieknek is hasznos lehet, hogy akár egy órácskára is két kerékre pattanhatnak, hogyha valami elintéznivalójuk akad, de akár egész napra is elvihetik a kék-sárga járműveket. A kölcsönzési díj egy órára 500 forint, egy napra pedig 2500 forint, ez tartalmazza a szükséges védőfelszerelést is.


Kék-sárga, a város címerével ellátott bicikliket lehet kölcsönözni a Tourinform Irodában

Az országban már egyre elterjedtebbek a kerékpárkölcsönzők, ami azért is nagyszerű, mert egyre többen választják közlekedésre a biciklit, ami nagyon hasznos az élhetőbb lakókörnyezet és a környezetvédelem szempontjából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.