2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szolnok

Kék-sárgában pompáznak a kölcsönözhető biciklik

A Tourinform Szolnok Irodában már kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség – városunk színeiben pompáznak azok a férfi-női-gyermek biciklik, amelyeket a tószegi kerékpárgyár ajánlott fel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központnak.

A Szolnokra érkező turistáknak jó hír, hogy most már két keréken is felfedezhetik a város látnivalóit; az elmúlt évek fáradhatatlan munkálatainak hála most már szinte az egész városban végig ki van építve a kerékpárút, úgyhogy ez az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb és persze a legélvezetesebb közlekedési forma, amit a hozzánk érkezők választhatnak. Persze nem csupán a turisták számára tartják fent a bicikliket, a helyieknek is hasznos lehet, hogy akár egy órácskára is két kerékre pattanhatnak, hogyha valami elintéznivalójuk akad, de akár egész napra is elvihetik a kék-sárga járműveket. A kölcsönzési díj egy órára 500 forint, egy napra pedig 2500 forint, ez tartalmazza a szükséges védőfelszerelést is.


Kék-sárga, a város címerével ellátott bicikliket lehet kölcsönözni a Tourinform Irodában

Az országban már egyre elterjedtebbek a kerékpárkölcsönzők, ami azért is nagyszerű, mert egyre többen választják közlekedésre a biciklit, ami nagyon hasznos az élhetőbb lakókörnyezet és a környezetvédelem szempontjából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.