EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Szombathely

Kemény mérkőzés volt

Kívánni sem lehetett volna többet, mint hazai környezetben bajnoki címet ünnepelni. A Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesületnek összejött, a kemény férfiak az SzSE-pályán érték el a hőn áhított célt.

Megnyerte a csapat a divízió I-t Fotó: hungarysport.hu

Az első divízió I-es szezon elején az erős középmezőny elérését tűzte ki célul a Crushers, amely aztán a legösszetartóbb és legjobban összekovácsolt egységgé vált. A futójáték is jól működött, a támadófal  még nem volt ilyen erős, a védelem pedig a legstabilabb volt a ligában.


Július 15-én ismét tagbaszakadt férfiemberek, amerikai popcorn, több száz szurkoló és harsogó kemény rock uralta a Szombathely Crushers–Szekszárd Bad Bones finálé előtti perceket. Az idei Powerade Divízió I-es bajnoki szezonban hibátlan teljesítményt nyújtó szombathelyiek a döntő ütközet során is győzni akartak.

Zúztak és nyertek a zöld-fehérek Fotó: hungarysport.hu

A Zúzók döntő meccse előtt Király Gáborral beszélgetett a bajnoki finálé moderátora. – Örülök, hogy meghívtatok, hogy itt lehetek, és testközelből élvezhetem a döntő mérkőzést, remélem, hogy minden a hazaiak terve szerint alakul, és itthon marad a trófea – fogalmazott a Haladás kapusa.


A találkozót mindkét együttes óvatosan kezdte. A vezetést a Zúzók Horváth Balázs mezőnygóljával szerezték meg, majd a második játékrészben felpörögtek az események. Egy jól sikerült interception után a Crushers egy yardra találta magát az end zone-tól, ahol Baranyai Bence irányító be tudta vinni a malacbőrt a pontszerző területen belülre. Az extrát Horváth értékesítette. A Szekszárd még tudott válaszolni a szünet előtt. Jeszenszki Dávid Farkas Mátét találta meg egy hatpontost érő átadással. Ezt követően Beretka József értékesítette az extrát. 10-7-tel mehettek a csapatok a pihenőre.

Örömünnep a trófeával Fotó: hungarysport.hu

A harmadik játékrészben a két védelem keményen küzdött, nem engedtek pontokat, így a döntés az utolsó negyedre maradt. A végéhez közeledve Májer László nemcsak a first downt csinálta meg, hanem a labdát egészen az end zone-ig juttatta. Ezzel szinte már fél kézzel fogta a kupát a Crushers, és nem engedte el a végső sípszóig. A Zúzók 17-7-re legyőzték a Szekszárd Bad Bonest, és történetük során először nyertek nagypályás bajnokságot. A döntő MVP-je a Szombathely játékosa, Májer László lett.

– Nehéz mérkőzésen, nehéz bajnokságon vagyunk túl. Nagyot játszott a védelmünk, hiszen csak 7 pontot engedett, és jó helyzetekbe hoztuk a támadókat. Nemhiába a legkeményebb védelem a miénk, de a támadók is tettek fel pontokat a táblára, működtek a játékok. Most hosszabb pihenő következik, szeptember elejétől újra elkezdjük a munkát. Köszönjük a közönségnek az egész éves szurkolást – nyilatkozta a győzelem után Tatár István csapatkapitány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.