EUR: 322,85 Ft
CHF: 285,93 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Extra

Képeslapokkal gyógyulna Dóri

Balázs Dóri egy veleszületett betegség miatt gyerekkora óta orvostól orvosig jár. Legnagyobb vágya, hogy a világ minden tájáról képeslapokat kapjon és egyszer saját betegségére is gyógyírt találjon.

A nemrég kapott kutyus a legjobb barátja lett

Balázs Dóri egy kromoszóma-rendellenességgel, neurofibromatózissal született, ami azt jelenti, hogy szerte a testében az idegekből kiinduló jóindulatú daganatok vannak, amelyek újabb betegségeket és fájdalmat okoznak. A négy éve kerekesszékhez – ahogy Dóri fogalmaz, szekérhez – kötött 19 éves lány hamarosan újabb műtéten esik át, utána remélhetőleg ismét lábra tud állni. Leghőbb vágya pedig az, hogy képeslapokat kapjon szerte a világból, hogy a műtét után ezeket olvasgathassa. – Mivel én nem tudok olyan sokat utazni, boldog vagyok, ha kapok egy képeslapot. Ezzel egy picit én is bejárom a világot. Nemsokára át kell esnem egy újabb műtéten, 2013 óta nem tudtam ugyanis járni, később gyógytornával lábra álltam, majd egy rosszul sikerült gipszelés miatt eldeformálódott a lábfejem és ismét a szekerembe kényszerültem. A műtét után, ha minden jól megy, ismét lábra tudok majd állni, biztosan óriási fájdalmaim lesznek, a képeslapok pedig egy kicsit elterelnék erről a figyelmem – mondta Dóri, aki a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, a Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát programmal szeretné megvalósítani az álmát.


A fiatal lány gyerekonkológus szeretne lenni, hogy a hozzá hasonlóan beteg gyerekeken tudjon segíteni. – Rengeteg időt töltöttem az onkológián, sok barátot szereztem, vannak sajnos, akik már angyalkák lettek közülük, de vannak, akik meggyógyultak. Most ugyan még el kell végeznem a középiskolát, de remélem, a kicsit távolabbi jövőben tovább tudok tanulni és egyszer orvos leszek. Szeretnék azoknak a gyerekeknek erőt adni, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, és jó lenne megtalálni a betegségemre a gyógyírt is – fogalmazott Dóri, aki családjával jelenleg Franciaországban él. – Édesapám itt kapott állást, két év után kiköltöztünk hozzá édesanyámmal, és bár nagyon szeretem Magyarországot, édesapám hiánya fájóbb volt, mint eljönni otthonról. Most nyelvet tanulok, hogy folytathassam a tanulmányaimat – mesélte Dóri, aki a képeslapok mellett ismert emberek autogramját is szívesen fogadja. – Képeslapból szerencsére már van egy jó nagy dobozzal. Több van Franciaországból, Magyarországról és szerte Európából, talán Amerikából is, és rengeteg ismert ember aláírása is megvan már. Majka, Tóth Vera, Gundel Takács Gábor és még sokan mások is küldtek nekem jókívánságokat. Ezeket elteszem egy dobozba és sokszor energiát merítek belőlük.

Dóri szabadidejében gitározni tanul

Dóri az alábbi címre várja a képeslapokat:
Balázs Dóri 103. Rue Hector Berlioz 71000 Macon France

Kapcsolódó Cikkek

 • Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  A Csak show és más semmi szereplője, Köllő Babett hétről hétre megmutatja szexi oldalát a TV2 színpadán. A Feleségek luxuskivitelbenből megismert színésznő természetesen rengeteg bókot kap, ő azonban korántsem elégedett az alakjával.

 • Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea egy bájos és törékeny nő, akit a munkájából fakadóan mégis gyakran láthatunk férfias szerepben. Saját producerirodát vezet, ahol olykor bizony keményen rá kell csapnia az asztalra.

 • Varga Viktor temetésen kezdte

  Varga Viktor temetésen kezdte

  Fest, szobrászkodik, zenél, a napokban viszont idejének nagy részét a próbateremben tölti. Ezúttal nem koncertre, hanem egy színpadi szuperprodukcióra készül Varga Viktor, aki az Álomutazó című mesemusicalben Reklám Marcit alakítja és három dalt is énekel Radics Gigivel közösen.