EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Aktuális Eger

Kerékpárút épül a déli iparterületen

Háromszázmillió forintot meghaladó uniós és állami támogatásból mintegy három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén – közölte Habis László polgármester.

1685 méter aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, a Kőlyuk úti csomópontig (Fotó: MTI/Illusztráció)

A projekt célja – az egri önkormányzat hivatalos tájékoztatása szerint – a Kistályai út és ezzel együtt a déli iparterület fenntartható közlekedésfejlesztése, ezen belül kerékpáros útvonalak kialakítása. Fontos szempont a munkába járás feltételeinek javítása, alternatív közlekedési lehetőségek biztosítása a városlakók számára. A beruházással biztonságosabb közlekedési feltételeket teremtenek az Eger déli városrészén élő lakosok és az itt dolgozók számára.


A projekt keretében 1685 méter aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, egészen a Kőlyuk úti csomópontig. A Kőlyuk úton a Bánki Donát útig 500 méter hosszban kerékpáros nyomvonal létesül, amelyet felfestésekkel és táblákkal jelölnek ki. Szintén felfestéssel jön létre kerékpárút egy további 800 méteres szakaszon, a Kőlyuk úttól Andornaktálya közigazgatási határáig. A fejlesztés során így összesen mintegy 3 kilométernyi gyalog- és kerékpárút épül a déli iparterület környékén.

Kapcsolódó Cikkek