2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Két időközin is tarolt a Fidesz

Hiába volt teljes ellenzéki összefogás két időközi választáson is Budapesten, mindkét helyen fölényesen győzött a Fidesz jelöltje. A VIII. kerületben Sára Botond lett a polgármester, míg a Belvárosban Balla Valéria Emese szerzett önkormányzati képviselői mandátumot.

Józsefvárosban a kormánypárti jelölt közel kétharmados eredménnyel, 62,85 százalékkal nyert, az összes balliberális párt által támogatott álfüggetlen Győri Péter alig 36,39 százalékot kapott, miközben a Jobbik senkit nem indított.


– A választók nagy felhatalmazást adtak az eddigi fejlesztések folytatásához, emellett a biztonságra, a rendre és a fejlődésre szavaztak – fogalmazott győzelme kapcsán Sára Botond. Hozzátette: a polgármesterség számára nem cél, hanem eszköz, hogy megvalósíthassák azokat a terveket, amelyek által a VIII. kerületiek biztonságosabb, rendezettebb és jobb körülmények között élhetnek.

Sára Botond lett a VIII. kerület polgármestere

– Az emberek nem kértek a bevándorláspárti ellenzékiekből akkor sem, amikor korábban külön-külön indultak a Fidesz ellen, de nem kértek most sem, amikor közösen álltak fel egy jelölt mögött a kormánypárttal szemben – reagált a hírre Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kiszelly Zoltán politológus a Lokálnak hasonlókról beszélt:


– A választók a folytatásra szavaztak, és nem akarták a civil színekben induló, de nyilvánvalóan balliberális politikát folytató jelöltet. Nem szerették volna, hogy a droggal, hajléktalansággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben visszatérjünk a 2o1o előtti megengedő, liberális irányhoz – elemezte a szakértő.

– Az eredmény vitán felül áll, a kormánypártok hatalmas győzelmet arattak Budapest kellős közepén – értékelt Kocsis Máté, a Fidesz józsefvárosi országgyűlési képviselője, aki gratulált az V. kerületben győztes, szintén Fidesz–KDNP-s dr. Balla Valéria Emesének, aki kétharmados többséggel győzött.

– Ezzel az emberek a Belvárosban is világossá tették, mit gondolnak a kormánypártokról és az ellenzékről – tette hozzá Kocsis.

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.