EUR: 323,60 Ft
CHF: 285,83 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Két időközin is tarolt a Fidesz

Hiába volt teljes ellenzéki összefogás két időközi választáson is Budapesten, mindkét helyen fölényesen győzött a Fidesz jelöltje. A VIII. kerületben Sára Botond lett a polgármester, míg a Belvárosban Balla Valéria Emese szerzett önkormányzati képviselői mandátumot.

Józsefvárosban a kormánypárti jelölt közel kétharmados eredménnyel, 62,85 százalékkal nyert, az összes balliberális párt által támogatott álfüggetlen Győri Péter alig 36,39 százalékot kapott, miközben a Jobbik senkit nem indított.


– A választók nagy felhatalmazást adtak az eddigi fejlesztések folytatásához, emellett a biztonságra, a rendre és a fejlődésre szavaztak – fogalmazott győzelme kapcsán Sára Botond. Hozzátette: a polgármesterség számára nem cél, hanem eszköz, hogy megvalósíthassák azokat a terveket, amelyek által a VIII. kerületiek biztonságosabb, rendezettebb és jobb körülmények között élhetnek.

Sára Botond lett a VIII. kerület polgármestere

– Az emberek nem kértek a bevándorláspárti ellenzékiekből akkor sem, amikor korábban külön-külön indultak a Fidesz ellen, de nem kértek most sem, amikor közösen álltak fel egy jelölt mögött a kormánypárttal szemben – reagált a hírre Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kiszelly Zoltán politológus a Lokálnak hasonlókról beszélt:


– A választók a folytatásra szavaztak, és nem akarták a civil színekben induló, de nyilvánvalóan balliberális politikát folytató jelöltet. Nem szerették volna, hogy a droggal, hajléktalansággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben visszatérjünk a 2o1o előtti megengedő, liberális irányhoz – elemezte a szakértő.

– Az eredmény vitán felül áll, a kormánypártok hatalmas győzelmet arattak Budapest kellős közepén – értékelt Kocsis Máté, a Fidesz józsefvárosi országgyűlési képviselője, aki gratulált az V. kerületben győztes, szintén Fidesz–KDNP-s dr. Balla Valéria Emesének, aki kétharmados többséggel győzött.

– Ezzel az emberek a Belvárosban is világossá tették, mit gondolnak a kormánypártokról és az ellenzékről – tette hozzá Kocsis.

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

  • Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Gellért 100 – a hazai vendéglátás legendája

    Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak. Budapest egyik legszebb szállodaépülete idén szeptemberben ünnepli centenáriumát.